El Drac

Es crema el cremador d’escombraries de Castell d’Empordà

La instal·lació s'havia posat en marxa feia menys de dos anys, el 1987, segons recollia El Drac

Redacció
Redacció

El maig del 1987 va entrar en funcionament el cremador d’escombraries de Castell d’Empordà, situat en uns terrenys al nord del terme, lluny de nuclis urbans i molt a prop de boscos. Menys de dos anys després, la instal·lació es cremava. L’Ajuntament de la Bisbal reconeixia llavors que el cremador no havia “funcionat mai correctament”, segons publicava El Punt, i demanava una indemnització a l’empresa que el va instal·lar, Soteco Ibérica. La companyia, al seu torn, reclamava 10 milions de pessetes, que el consistori no volia pagar.

El Drac explicava a la secció de crítica local Mastegatatxes que temps després de l’incendi algunes deixalles es cremaven a l’exterior.

Sí, el nostre magnífic cremador d’escombraries, adquirit pel no menys magnífic Ajuntament de la Bisbal, s’ha cremat. Aquell aparell que havia de ser una joia tecnològica francesa s’ha fos. Busqui, compari i si troba alguna cosa pitjor avisi l’Ajuntament de la Bisbal que la comprarà. I és que amb gent així dóna gust de fer-hi negocis… Ara s’ha tornat al punt que estàvem dos anys enrere, però amb vint milions [de pessetes] menys a la butxaca municipal. […]

Un artefacte tan bonic i estètic s’havia de conservar nou, i no embrutir-lo amb deixalles. Per això es va col·locar en un lloc adient, on lliga perfectament amb el paisatge que l’envolta, perquè a la zona hi ha més merda que en un femer. […] Per cert, si algú té un cotxe vell i no sap on llançar-lo, que el porti allà dalt, que n’hi ha la “tira”.

Revista El Drac, núm. 5 (març 1989), p. 7

A principis de la dècada del 2000 els terrenys de l’antic cremador van passar a acollir un refugi per a gossos.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari