Corçà, Cruïlles, la Pera i la Bisbal: Totes les quines d’aquest Nadal

Repassem les quines d'aquestes festes a la Bisbal i pobles veïns

Victòria Font Vilagran
Victòria Font Vilagran
Quines de Nadal

Les quines són una de les cites imprescindibles de Nadal a molts llocs de Catalunya. A la Bisbal i pobles veïns n’hi ha una gran tradició. Repassem totes les que es fan a prop nostre durant aquestes festes.

El 17 desembre es fa la Gran Quina Solidària dels Amics d’en Pitu, a la Sala Municipal de Corçà. Els beneficis aniran destinats íntegrament al Servei d’Hematologia de l’Institut Català d’Oncologia de Girona. L’acte començarà a les cinc de la tarda amb un berenar musical amb Albert Such, Sanjosex i Mazoni, i després de la quina hi haurà un concert de Keko Domènech.

El 18, 25 i 26 desembre i l’1 gener la Colla Gegantera de Corçà organitza la Quina nadalenca a la Sala Municipal. Serà a partir de les sis de la tarda. Aquesta edició ja és la que fa 27.

La Quina de l’Agrupació Esportiva Monells es farà a la Sala de Cruïlles. El primer dia serà el divendres 23 de desembre a les nou del vespre. També estan marcats al calendari el 25 i 26 de desembre i l’1 i el 6 de gener, però amb un horari diferent, a dos quarts de set del vespre.

La Unió Esportiva la Pera i l’associació juvenil JO.PE.PU recuperen la Quina de la Pera. Després de tres anys sense fer-se, la Sala Municipal de la Pera tornarà a acollir una quina. Serà el 26 de desembre i el 6 de gener a dos quarts de set del vespre. Un dels premis més destacats és el sorteig d’un viatge.

Quina al Pavelló Firal
La Quina gastronòmica dels dracs, en una imatge d’arxiu (Foto: Dracs)

Els bisbalencs hauran d’esperar fins al 2023 per tornar a gaudir d’una quina al Pavelló Firal. La Penya Barcelonista de la Bisbal ja en va organitzar una el passat 6 de desembre, després del dinar de celebració del 31è aniversari de l’entitat. Es van repartir lots de menjar, àpats en restaurants i productes barcelonistes, i segons l’organització va ser tot un èxit.

L’1 gener el Bisbal Bàsquet farà la seva quina al Pavelló Firal. Serà a partir de les sis de la tarda.

També al Pavelló Firal, els Dracs organitzen la tradicional Quina Gastronòmica el dissabte 7 de gener a les cinc de la tarda. Serà la novena edició d’una quina que reparteix tot de productes relacionats amb el món de la gastronomia: menjar, àpats en restaurants o estris de cuina. Segons expliquen els organitzadors, el premi més destacat d’enguany serà un sopar per a dues persones al Celler de Can Roca.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari