Sara Lozano: “Farem tot el possible perquè el jovent es quedi a Corçà”

La candidata de Sumem per Corçà, Cassà, Casavells i Matajudaica vol arribar a una entesa dins de l'Ajuntament

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Sara Lozano
Foto: Roger Font

És la primera vegada que Sara Lozano Sirvent (Alacant, 1981) es presenta com a candidata a l’alcaldia de Corçà. Va arribar al poble fa 12 anys i ara encapçala la llista de Sumem per Corçà, Cassà, Casavells i Matajudaica, adherida a Esquerra Republicana i successora de Moviment d’Esquerra (MésxCorçà), que fa quatre anys liderava l’exalcaldessa Carme Güell. Lozano assegura que vol assolir una entesa dins de l’Ajuntament amb un govern que inclogui els nou regidors que conformen la corporació.

Qui és Sara Lozano?
Sóc la directora de la coral de Corçà i participo al grup de teatre del grup de dones del poble. M’agrada molt el contacte amb la gent, sóc molt extrovertida i m’agrada embolicar-me a fer activitats des de sempre. Sóc músic i ara treballo a l’Ajuntament de Sarrià de Ter, de manera que sé com funciona un ajuntament per dins. Sóc transparent i empàtica amb la gent. També xerro molt.

Heu canviat de nom respecte el 2019 i heu renovat la majoria de l’equip.
Hem intentat, i diria que ho hem aconseguit, tenir representació de tots els pobles del municipi. Uns no són més o menys que els altres. Hem volgut fer una candidatura propera i a la vegada molt comunicativa, que s’acosti als veïns.

Al vostre nom reivindiqueu els altres pobles del municipi: Cassà, Casavells i Matajudaica. Quines necessitats tenen?
Ens hem centrat en necessitats conjuntes de tot el municipi, com ara l’escola. També ens volem fixar en les petites coses de cada poble, i qui millor que un veí de cada nucli per tenir contacte amb la gent i saber-ne les necessitats.

Quin balanç feu de la vostra tasca a l’oposició aquests darrers quatre anys?
Jo no hi he estat i m’han posat al dia. Es comentava que hi havia poca transparència i comunicació per part de l’equip de govern. Ens agradaria solucionar-ho. Nosaltres ens diem Sumem i volem sumar dins de l’Ajuntament, siguem al govern o a l’oposició. No m’agraden els conflictes ni viure emprenyada. Hem de remar tots junts. En un poble petit, que som quatre, no podem anar dos per una banda i dos per una altra. Hem d’arribar a una entesa.

Veieu possible fer un govern de tots els nou regidors?
Com a cap de llista, aquesta és la meva intenció. Encara que nosaltres siguem el mateix partit amb un nom diferent, tots som nous. Fins ara he treballat molt amb en Josep Bofill [de Fem Poble] organitzant activitats, com les caramelles o Sant Jordi. Ho intentarem.

Com veieu l’oferta cultural i lúdica de Corçà?
No la trobo pas malament. Sí que és veritat que hi ha moltes activitats encarades a gent de fora, però per què no? No anem mancats d’aquesta banda.

Quines inversions en matèria d’urbanisme creieu que fan falta?
A Corçà cal arreglar els carrers del nucli. El centre és magnífic, però els carrers no estan acabats de fer. A Casavells també. Per a la nova escola s’han d’obrir vials, però és un tema a llarg termini i es treballa de fa molts anys.

Quines polítiques d’accés a l’habitatge proposeu perquè el jovent no se’n vagi dels vostres pobles?
Ho hem parlat molt. Hem de mirar quina solució podem donar a cada poble. A Corçà hi ha un terreny cedit a prop del cementiri on es podrien construir quatre cases. Es podria fer amb una cooperativa, s’ha de mirar. Es comenta que Casavells s’està convertint en un poble dormitori. Al veïnat de Santa Cristina molts joves no es poden permetre les cases i les compra gent de Barcelona per llogar-les. Farem tot el possible perquè el jovent es quedi. També mirem pobles pròxims semblants al nostre per veure quines idees tenen.

Què pot fer l’Ajuntament per combatre els efectes de la sequera?
Aquí no tenim restriccions. N’hem parlat i està sobre la taula, però no hem arribat a cap acord.

Carme Güell tanca la vostra llista. Us ha donat algun consell per si arribeu a l’alcaldia?
Sí, sempre que ens veiem em fa preguntes i em prepara. Ens aporta la seva experiència i també tenim la Sandra Camón, la seva mà dreta durant molts anys, que és el número quatre de la llista. La Carme a vegades m’envia missatges amb consells, continua participant amb moltes ganes.

Si fóssiu alcaldessa, quina seria la vostra primera acció de govern?
No ho tinc pensat, però m’agradaria que dins de l’Ajuntament anéssim tots a l’una, i escoltar la gent. Els regidors som escollits, però no som ni més ni menys que els nostres veïns. Vull ajudar tot el poble, no només fer cas de les veus que més sobresurten, i també acostar els habitants a l’Ajuntament.

Una pregunta a llarg termini: com voldríeu que fos Corçà d’aquí trenta anys?
El primer que voldríem és tenir l’escola nova. Que els joves es puguin quedar i que no siguem un poble dormitori. El nostre municipi és molt bonic per viure-hi, hi ha bona gent i tothom s’ajuda. Hem d’intentar que no hi hagi rivalitats entre pobles. Crec que Corçà ja camina molt bé. Aquest últim mandat amb en Raül [Yruela] han tirat endavant, han mogut molt la gent jove de la seva edat. No ens podem oblidar de la gent gran, que no se n’hagin d’anar del poble, tampoc. I tothom que vulgui venir, serà benvingut.

El test ràpid de Sara Lozano

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari