Vicens Solés: “L’equip de govern no fa la seva feina. Ho ha delegat tot a una secretària absolutista”

Encapçala una candidatura nova a Ullastret formada per independents i adherida a Tots per l'Empordà

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Vicens Solés
Foto: Oriol Ribés

Amb Vicens Solés Boladeras (Rupià, 1959) comencem les entrevistes als candidats d’Ullastret. Enguany s’hi presenten quatre llistes, però la del PSC és de les anomenades fantasma, perquè ningú del poble en coneix la candidata. Solés fa vora quaranta anys que viu a Ullastret. És propietari de tres botigues de ferreteria, una de les quals a la Bisbal, i s’acaba de jubilar. Encapçala una candidatura nova, sense representació al consistori: Fem Ullastret, que s’ha adherit a la coalició comarcal d’independents Tots per l’Empordà. En aquesta entrevista, Solés parla d’un poble dividit en dos bàndols i perjudicat per la secretària municipal.

Qui és Vicens Solés?
He estat emprenedor en el camp de la ferreteria i la maquinària industrial, i especialista en soldadura.

Quines són les prioritats de la vostra candidatura?
Intentar donar un millor servei a la gent del poble i fer-los la vida més fàcil, cosa que ara no passa. Combatre la manera de fer de l’Ajuntament que hi ha ara.

Què no us agrada de l’Ajuntament actual?
L’equip de govern no fa la seva feina. Ho han delegat tot a la secretària, que és molt absolutista, no compleix els horaris d’obertura de l’Ajuntament, maltracta la gent que hi va i generalment no contesta al telèfon ni els correus electrònics. Està enfrontada amb el Consell Comarcal i amb la Diputació i no té bona relació amb la gent del poble.

Si arribeu al govern, canviareu la secretària?
És un objectiu.

Per què us heu afegit a la coalició Tots per l’Empordà?
No volíem estar sota cap gran partit. Tots per l’Empordà no ens marca cap política de funcionament i ens dóna suport amb la representació al Consell Comarcal i a la Diputació. Ens han ajudat molt a formalitzar la candidatura.

El pròxim mandat l’Ajuntament tindrà dos regidors menys. Trobeu difícil aconseguir representació?
No, perquè el vot és a les persones, i no als partits. Ho tenim bastant bé per entrar. Possiblement pactaríem amb Treball i Compromís. Nosaltres sols no arribem al nostre objectiu, i ells tampoc.

Us preocupa la pèrdua d’habitants a Ullastret? Heu passat de gairebé 300 el 2017 als 250.
Aquests últims anys han faltat moltes persones. En les eleccions anteriors no tot va ser de color de rosa. Hi havia gent empadronada a qui no els coneixia ningú. Es va fer una mica d’història per arribar als set [regidors].

És un perill continuar perdent habitants?
Amb els que se’n van per llei de vida no hi podem fer res, però sí que volem fer el poble més atractiu perquè vingui gent.

Els joves que han nascut al poble es poden permetre un habitatge aquí?
El tema de l’habitatge és molt complicat en tots els sentits. És molt difícil arribar i comprar-ne, però les famílies poden tenir diversos habitatges.

Com veieu l’oferta cultural i lúdica d’Ullastret?
No existeix. Tenim la sort de tenir la ciutat ibèrica, però l’Ajuntament no hi té cap relació ni hi col·labora.

Quina relació hi hauria d’haver amb la ciutat ibèrica?
De col·laboració. El poble s’hauria de beneficiar del que aporta la ciutat ibèrica, com ara els visitants, perquè són coses que el fan créixer. En una altra època s’havien fet festes conjuntes, però l’Ajuntament ha plegat. No és correcte.

Què proposeu per augmentar l’oferta de lleure?
Ens agradaria deixar la iniciativa a la gent jove.

Què pot fer l’Ajuntament per combatre els efectes de la sequera?
Anys enrere l’Ajuntament regentava el subministrament públic d’aigua. Ara ho ha traspassat a una empresa, però amb això hem aconseguit apujar el preu i un servei pitjor. Combatre la sequera no és fàcil, a part de conscienciar que no es regui ni s’omplin piscines amb aigua de boca. En aquests moments els pous ens subministren prou aigua, i amb una climatologia normal no hauríem de tenir problemes.

Quina mena de turisme voleu per al poble?
Amb un potencial econòmic correcte i un bon nivell cultural, de classe mitjana. És el que voldríem tots.

S’han presentat quatre llistes i només hi ha lloc per a cinc regidors. Veieu possible una entesa de tots els grups i formar un govern amb tots?
No. Amb l’equip de govern que hi ha és molt complicat, perquè tenim objectius molt diferents dels que fa quatre mandats que ells posen en pràctica. Si volien fer res diferent, ja ho podrien haver fet. A la senyora Tàpies [la secretària municipal] no li veiem cabuda al consistori.

Una pregunta a llarg termini: com voldríeu que fos Ullastret d’aquí trenta anys?
Que hi hagués una bona qualitat de vida, i entesa. Com a la majoria dels pobles, hi ha dos bàndols, que haurien de desaparèixer. Que no hi hagués enfrontaments entre veïns, cosa que en aquests moments no es compleix. Un altre dels problemes que tenim és que el 40% dels habitants són majors de 60 anys: l’Ajuntament els pot ajudar i solucionar-los moltes coses.

El test ràpid de Vicens Solés

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari