L'Avenç de l'Empordà

Dos morts i dos ferits en la construcció del clavegueram el 1909

Els fets passaven a l'actual carrer 1 d'octubre, llavors anomenat Mas Barrot

Redacció
Redacció

L’ensorrament d’una paret durant els treballs de construcció del clavegueram al carrer del Mas Barrot —que és l’actual carrer 1 d’octubre, abans anomenat Coll i Vehí— l’octubre del 1909 va provocar la mort de dos treballadors, i dos més van quedar ferits. Ho explicava el setmanari L’Avenç de l’Empordà, en un article titulat La catàstrofe del Mas Barrot.

Els treballadors havien obert una rasa per a les canonades arran de la paret d’una finca particular, que va cedir i els va colgar.

Els minuts que seguiren a l’ensulsiada foren de veritable angoixa: alguns veïns demanaren auxili i de seguida, amb una llestesa digna de tot encomi, comparegueren tots els obrers del segon edifici de les escoles, en Josep Sot, altres mestres de cases, els dependents de la farinera del senyor Ramió i gran nombre de veïns animosos que a les ordres d’en Joan Saballs i d’en Josep Sot començaren incansables els treballs de salvament enmig d’una ansietat fondíssima dels espectadors d’aquell quadro de tristeses. […]

El diumenge a les quatre de la tarda tingué lloc l’enterrament dels infeliços Llach i Gispert, resultant l’acte una manifestació de dol imponent, com mai s’ha vist en aquesta comarca. Darrere els dos fèretres, portats en braços per mestres de cases, figuraven dols de família, seguits de l’Ajuntament en corporació, les altres autoritats i tota la Bisbal sense distinció de classes ni de categories.

L’Avenç de l’Empordà, 30/10/1909, p. 1

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari