Estudi de Ràdio Bisbal

El debat electoral del 1999: “Si voleu ens podem flagel·lar tots plegats”

El va organitzar Ràdio Bisbal i en recuperem un muntatge emès pel mitjà local

Redacció
Redacció
L'estudi de Ràdio Bisbal als anys norantaFoto: Jordi Sais/ACBE

Amb motiu de les eleccions municipals del 1999, Ràdio Bisbal i Ràdio Costa Brava van organitzar cadascuna un debat de candidats. El de la ràdio municipal es va convocar al Teatre Foment. En aquella època els caps de llista eren Manel Lara (ICV), Antoni Rocafull (EUiA), Ramon Foradada (CiU), Jordi Carmona (PP), Lluís Sais (ERC) i Ramon Romaguera (PSC). No tots els candidats, però, van participar en totes dues cites.

Hem recuperat un muntatge, cedit per Ignasi Corney Oller, amb alguns moments dels debats, que va sonar per l’antena de Ràdio Bisbal:

A més, la revista El Drac n’oferia una crònica:

Una de les propostes més agosarades va ser, sens dubte, la del candidat del PP, que va manifestar que el seu programa electoral preveia tallar els arbres del passeig Marimon Asprer i asfaltar-lo, per convertir-lo en una rambla. […]

El més divertit del debat varen ser, sens dubte, les intervencions de Manel Lara. […] També divertida va ser la rèplica de Ramon Romaguera al cap de llista d’ERC, Lluís Sais, quan li va dir que el seu programa podia ser “el programa electoral de les Borges Blanques” i Manel Lara va intervenir dient “hi ha moltes olives, allà”. I acabem el torn de situacions curioses quan el regidor d’ERC li va dir a Ramon Romaguera que encara esperaven obtenir una regidoria provinent del pacte tripartit de l’anterior legislatura. Sais deia que “va ser en un sopar i vàrem quedar que nosaltres entràvem a formar part i que tu ens diries quina era la regidoria que havíem d’ocupar”. Ramon Romaguera va preguntar: “Això quan era, al començament o al final del sopar?” i Manel Lara va intervenir dient “depèn de la graduació del vi”.

Ignasi Corney Oller. “D’eleccions, debats i resultats electorals”. El Drac, núm. 39 (1999), p. 23

Les eleccions van donar la majoria absoluta a Ramon Romaguera, amb 10 regidors. CiU en va aconseguir dos i ERC, un. La resta de grups no van tenir representació.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari