L'Avenç de l'Empordà

El dia que la campana de l’església va caure al mig del carrer

No hi va haver ferits, però la campana va quedar esmicolada, apuntava L'Avenç de l'Empordà

Redacció
Redacció

El març del 1909 la campana de l’església de Santa Maria de la Bisbal es va precipitar al mig del carrer. Segons explica el setmanari L’Avenç de l’Empordà, va anar a parar “davant de la font de darrere el temple”; entenem que es refereix a la de la plaça Germans Sitjar. Així ho narrava:

El dissabte darrer, en voltejar la campana més enlairada de les dues que hi havia al finestral del costat de tramuntana del campanar de l’església parroquial […] va desprendre’s del seu lloc l’esmentada campana i va caure sobre la que tenia al dessota, anant a parar, de rebot, a uns dos metres davant de la font de darrere el temple i, com és natural, va quedar esmicolada. La que es trobava al dessota, amb el sotrac també va desprendre’s del seu lloc i va caure sencera a l’interior del campanar.

Per sort, en caure la campana superior prop de la font de darrere l’església, no va arreplegar una minyona de servei que feia pocs segons havia estat allí a cercar aigua.

Fou tan estrepitosa la caiguda de la campana que tots els veïns dels voltants sortiren esverats de llurs cases […]

D’haver-se desprès la campana el dia abans a l’hora del mercat és segur que hauríem hagut de lamentar algunes desgràcies personals, ja que el lloc de la caiguda resulta molt concorregut.

L’Avenç de l’Empordà, 27/3/1909, p. 2

Aquella mateixa setmana L’Avenç de l’Empordà es feia ressò d’altres notícies de successos: uns lladres entraven a robar a l’estanc de Cruïlles i se n’enduien una caixa de ferro plena de documents, i a la Bisbal, es declarava un gran incendi al Molí de la Torre amb pèrdues materials “de molta consideració” i al carrer Sis d’octubre es desbocava un cavall que va recórrer diversos carrers i va fer caure dues persones abans no el van aturar.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari