Alba Solés i la regidora d’En Comú Maite Bravo encapçalaran la llista de la CUP

La candidatura es presenta amb l'objectiu d'arribar a l'alcaldia de la Bisbal després de vuit anys de governs de coalició liderats per ERC

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Candidats de la CUP
Membres de la candidatura de la CUP-Guanyem per a les eleccions del maigFoto: CUP-Guanyem

L’actual regidora de Medi Ambient de la Bisbal, Alba Solés, serà la cap de llista per la CUP-Guanyem a les eleccions municipals del mes de maig. L’acompanyarà de número dos, com a independent, Maite Bravo, que els dos últims mandats ha estat i encara és regidora per En Comú Podem, abans ICV-EUiA. Completen els primers llocs de la candidatura Enric Llensa i Neus Sumalla.

Bravo ha explicat a L’aguait que “després de vuit anys treballant amb la CUP com a companys d’equip de govern, la sintonia és molt forta”. Es mostra agraïda amb En Comú Podem i assegura que fins al final del mandat actual continuarà “dins de l’Ajuntament representant els comuns”, però que troba aquesta coalició “molt forçada”.

Josep Maria Castells, membre de la CUP i regidor entre el 2015 i el 2019, ha apuntat que després de governar en coalició amb ERC i En Comú els dos últims mandats es veuen amb cor de liderar el pròxim govern municipal des de l’alcaldia, amb la voluntat de “continuar col·laborant amb Esquerra”. El partit encara treballa en el programa electoral, si bé Castells assegura que defensen una ciutat on “qualsevol nen de sis anys pugui anar a l’escola tranquil·lament en bicicleta o a peu” i anuncia que volen encarregar una auditoria energètica per planificar l’ús d’energies renovables. Maite Bravo afegeix que els pròxims anys volen treballar la interculturalitat per “fer una societat més forta on tothom estigui representat i hi pugui aportar”.

Alba Solés explica que també volen normalitzar l’ús del català en tots els àmbits i aconseguir que sigui “la llengua d’acollida i d’integració a la Bisbal”. A més, defensen la gestió pública de serveis municipals en els casos de la gestió de residus, de l’aigua potable, de la llar d’infants o del geriàtric i aposten per la creació d’una empresa de serveis públics que també n’ofereixi de nous.

Amb Solés ja són cinc els caps de llista confirmats per a les eleccions municipals: s’afegeix a Enric Marquès per ERC, Eva Rovira per Compromís-Junts, Òscar Aparicio pel PSC i Xavier Dilmé per Tots per la Bisbal.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari