Aturen el desnonament d’una família amb menors d’edat a la Pau

El llançament s'ha ajornat fins dilluns que ve després que activistes de la PAH fessin pinya al bloc

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Concentració a la Pau
Quatre agents dels Mossos d'Esquadra han acompanyat la funcionària del jutjat, que ha ajornat el desnonamentFoto: Roger Font

Una quarantena de persones, convocades principalment per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del Gironès, s’han concentrat aquest dimarts davant del bloc A de la Pau per aturar el desnonament d’una família vulnerable, formada per dos adults i quatre menors d’edat. El llançament s’ha ajornat fins dilluns que ve perquè, segons ha explicat la funcionària del jutjat als afectats, tot just els el van notificar ahir.

Voluntaris de la PAH del Gironès han explicat a L’aguait que la família no té recursos, es troba en situació irregular i va ocupar el pis fa 10 mesos. Afegeixen que l’immoble és propietat de Gramina Homes, un gran tenidor amb seu a Madrid.

La regidora d’Educació i Drets Socials, Dolors Molina, va assegurar al ple municipal d’aquest dilluns que van conèixer el cas ahir a través de la tècnica d’Acció Social i que han ofert ajuda als afectats, però que la seva situació irregular “no permet fer més passos”. Apuntava que els van comunicar el desnonament al febrer, que fins al juny no es van adreçar al Servei d’Habitatge de la Bisbal i que no han comparegut en les dues cites per oferir-los un advocat d’ofici. La família, no obstant això, ja disposa d’un lletrat d’ofici.

Concentració a la Pau
Un moment de la concentració a l’exterior del bloc aquest dimarts al matí (Foto: R. F.)

Mentrestant, comença la cerca d’un habitatge alternatiu. Segons Molina, la bossa municipal de pisos d’urgència no cobreix la família. El regidor d’En Comú Podem, Bilal Bensahid, que ha assistit a la concentració aquest matí a la Pau, deia que l’Ajuntament disposa de cinc pisos d’urgència.

La comitiva de voluntaris de la PAH, acompanyada per Bensahid, s’ha dirigit a l’Ajuntament Vell després de l’ajornament del desnonament. Han presentat un escrit per demanar ajuda a la tècnica d’Acció Social, a qui avui no podien localitzar, assegurava el regidor.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari