Les cavalcades de Reis a la Bisbal i pobles veïns: Horaris i recorreguts

A la Bisbal s'ha canviat una part del recorregut pel nucli antic

Redacció
Redacció
Els Reis a Fonteta
Els Reis d'Orient a FontetaFoto: Ignasi Corney Oller

Aquest divendres, 5 de gener, els Reis d’Orient passaran per la Bisbal i pobles veïns. Us oferim a continuació els horaris i els recorreguts de totes les cavalcades.

La principal novetat d’enguany és a la Bisbal, on canviarà novament el trajecte de la comitiva. Els Reis continuaran arribant pel carrer Sis d’Octubre, però a la meitat de l’avinguda de les Voltes baixaran de la carrossa i es desviaran a peu pel carrer Ample. Tot seguit passaran pels carrers Valls d’en Colomer i Santa Maria del Puig, i acabaran repartint caramels a la plaça del Castell. El recorregut pel nucli antic s’escurça, doncs, i no passaran per la plaça Major, on altres anys havien fet una ofrena al nen Jesús o hi havia ballat l’Àliga.

La cavalcada començarà a dos quarts de set de la tarda, si bé mitja hora abans ja hi hi haurà els gegants ballant a les Voltes. La rebuda al castell es preveu cap a les vuit.

A Fonteta la desfilada reial també començarà a dos quarts de set a l’Escola de ceràmica amb un petit castell de focs. Els Reis baixaran per la carretera de la Bisbal fins a la plaça de l’Església, on rebran la mainada i repartiran caramels. D’altra banda, la cartera reial s’instal·larà al parc infantil a partir de les sis.

Fanalets
El fanalet és imprescindible la nit de reis (foto: Victòria Font)

A Peratallada la cita és a les sis en punt a la Riera. Hi haurà la Girona Big Marxing Band – La Moderna Big Band.

A les vuit del vespre els Reis arribaran a la Torre de Cruïlles, on hi haurà una xocolatada i, mitja hora abans, el carter reial. A Monells hi passaran més aviat, a les sis: el lloc convingut és la plaça Jaume I.

Com és tradició, a Corçà la cavalcada comença amb una xocolatada a un quart de set. A dos quarts arribaran Ses Majestats pel carrer Sant Sebastià. El recorregut continuarà pel carrer Major i la plaça de la Vila, i acabarà a la plaça del Firal amb repartiment de caramels. Entremig, hi haurà una parada a l’església de Sant Julià i de Santa Basilissa per fer una ofrena.

A Casavells l’arribada dels Reis també anirà precedida d’una xocolatada, a les sis. Després passaran casa per casa, igual que a Matajudaica i a Ullastret.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari