Comença el curs 2023-2024 amb uns 2.800 alumnes a la Bisbal i pobles veïns

L'edifici d'infantil de l'escola Joan de Margarit ha estat reparat i torna a acollir alumnes un any després de la pedregada

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Escola Mas Clarà
L'escola Mas Clarà és el centre d'infantil i primària amb més alumnesFoto: R. F.

El curs escolar 2023-2024 ha començat aquest dimecres per als alumnes d’infantil, primària i secundària obligatòria, mentre que dimarts que ve serà el torn dels de batxillerat i formació professional. A la Bisbal i pobles veïns tornen a les aules més de 2.820 estudiants, dels quals 2.387 només a la ciutat. Els acompanyen els més de 250 docents que formen part de les plantilles de les 14 escoles, instituts i llars d’infants dels nostres pobles.

L’escola Joan de Margarit recupera la normalitat un any després de la pedregada, que els va fer traslladar tots els alumnes d’infantil a l’edifici de primària. Els estudiants tornen a fer classe a les aules que els pertoquen després que s’hagin reparat les instal·lacions, apuntava la directora, Remei Geli. La botiga solidària del Trampolí s’ha encarregat del trasllat del mobiliari, afegia la presidenta de l’associació, Maite Cobos. A l’Institut de la Bisbal part dels alumnes de cicles formatius que s’havien desplaçat a l’Ajuntament Vell el curs passat, també per la pedregada, es reincorporen a les aules del Joan de Margarit. Al Cor de Maria, però, encara no poden fer servir la sala polivalent que va quedar malmesa.

Alguns centres han renovat part de les instal·lacions: a l’escola Mas Clarà han pintat dues aules i a l’escola de Vulpellac han pintat el barracó de quart, cinquè i sisè de primària i han instal·lat parquet a les aules d’aquests tres cursos. Al Rodonell de Corçà han obert una porta nova d’accés a una classe i al Cor de Maria han començat a instal·lar ventiladors.

En la taula següent es poden consultar les xifres d’alumnes i de professors facilitades pels mateixos centres o per l’àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal. Fonts municipals explicaven que les xifres de la Bisbal són provisionals a causa d’incorporacions d’última hora. L’aguait no aconseguia les dades de l’escola Les Gavarres de Cruïlles.

Pel que fa al calendari escolar, les vacances de Nadal estan previstes del 21 de desembre al 7 de gener, i les de Setmana Santa, del 23 de març al primer d’abril. Els centres programen, a més, quatre dies festius de lliure disposició. L’última jornada lectiva serà el 21 de juny.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari