Unes 200 persones es concentren a la Bisbal en suport del poble palestí

La CUP hi llegia un manifest de l'esquerra independentista

Narcís Castells NoguerRoger Font Vilagran
Concentració
Un moment de la concentracióFoto: Roger Font

La CUP convocava aquest dimecres una concentració de suport al poble palestí davant de l’Ajuntament de la Bisbal. Hi assistien unes 200 persones. L’exregidor Carles Puig llegia un manifest de l’esquerra independentista d’oposició a la guerra que denunciava l’existència d’un “sistema polític i social d’apartheid” als territoris palestins. Afegia que “el nostre deure internacionalista és donar suport a la causa palestina i a la seva resistència. Se’ns demana que no els deixem sols, que no mirem cap a una altra banda i que pressionem l’estat d’Israel perquè la seva guerra criminal li resulti més cara i l’hagi d’aturar”.

Una dels assistents a la concentració, Chaymae El Jebari, explicava a L’aguait que la guerra afecta molt directament els musulmans: “Veure imatges d’infants víctimes d’una violència injustificada ens afecta molt. També el silenci del món, perquè els mitjans de comunicació suggereixen que els palestins són els culpables, quan no és així”. Insistia en el paper dels mitjans, que assegura que volen fomentar la islamofòbia, i condemnava totes les formes de violència. El Jebari creu que el fet que molts palestins siguin musulmans provoca rebuig.

La concentració d’aquest dimecres va tenir un suport important de la comunitat musulmana bisbalenca, que va entonar lemes com “Israel assassí del poble palestí” i va exhibir diverses pancartes. Al final de l’acte es feia un minut de silenci per les víctimes del conflicte.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari