La Generalitat declara l’alerta per sequera a la Bisbal i pobles veïns

L'aqüífer del Baix Ter s'havia mantingut fins ara en estat de normalitat

Redacció
Redacció
Daró
El Daró a la BisbalFoto: R. F.

Des d’aquest dimarts l’aqüífer del Baix Ter, que abasteix la Bisbal i pobles veïns, ha entrat en estat d’alerta per sequera hidrològica. Fins ara la zona es trobava en “normalitat”, un estat que en les conques internes de Catalunya només mantenen l’estany de Banyoles i l’aqüífer plioquaternari de Tarragona. L’estat d’alerta és previ als d’excepcionalitat i d’emergència, i comporta algunes restriccions en l’ús d’aigua.

A partir d’ara no poden entrar als dipòsits municipals més de 250 litres d’aigua per habitant i dia, no es poden omplir les fonts ornamentals ni fer servir aigua per eliminar pols en suspensió. A més, cal utilitzar només la quantitat mínima indispensable d’aigua per reomplir piscines, regar jardins o abeurar i netejar els animals de les granges. Els jardins particulars es poden regar com a molt dos cops per setmana.

El regidor de Medi Ambient de la Bisbal, Josep Maria Plaja, ha explicat a L’aguait que estudien quines mesures addicionals poden aplicar des de l’Ajuntament, més enllà de les que preveu la Generalitat, i que incorporaran informació sobre les restriccions vigents i recomanacions al web municipal. Fins aquest dimecres només havien informat de la declaració de l’estat d’alerta als llocs web municipals els ajuntaments de Corçà i de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní. Plaja afegeix que aquest divendres hi ha convocada una reunió de les administracions usuàries de l’aqüífer.

L’alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní, Dani Encinas, apunta que estan en contacte directe amb l’administració de la mancomunitat d’aigües que formen amb Corçà i Madremanya, cosa que els permet saber si es compleixen les restriccions. D’altra banda, Josep Sala, alcalde de Vulpellac, Fonteta i Peratallada, ha assegurat a aquest mitjà que en tot l’estiu no han regat els jardins municipals excepte per evitar la mort de les plantes, de manera que la despesa d’aigua en aquest àmbit ha estat “inapreciable”. L’alcalde de Corçà, Raül Yruela, diu que continuen difonent recomanacions d’estalvi d’aigua i que el consum actual al municipi no es troba pas fora de la normalitat.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari