Desnonen sis famílies d’uns pisos ocupats al carrer del Raig

Alguns dels ocupants feia més d'un any que hi vivien i asseguren que no tenen cap altre lloc on anar

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Desnonament del bloc
Vuit dotacions dels Mossos han intervingut en el desnonamentFoto: R. F.

Sis famílies, tres de les quals amb menors d’edat a càrrec, han estat desnonades aquest dijous al matí dels pisos on vivien, en règim d’ocupació, al número 9 del carrer del Raig de la Bisbal. Una quarantena de persones, entre les quals alguns activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del Gironès, s’han concentrat a l’exterior per donar-los suport. Segons la PAH, l’immoble és propietat de la societat limitada Majoro Reo II Spain, que té la seu social a Madrid.

L’Ahmed, en Mahrane i en Mohamed són alguns dels que han estat desallotjats. Expliquen a L’aguait que feia entre set mesos i un any i mig que vivien al bloc, segons el cas. La majoria vénen del Marroc o de Tunísia amb visat, si bé un dels afectats va arribar a bord d’una barcassa. Asseguren que van accedir als pisos després de pagar fins a 1.500 euros a canvi de les claus, un dels mètodes emprats per les màfies de l’ocupació. La PAH diu, per altra banda, que les famílies pagaven elles mateixes les factures de la llum. Un dels desnonats expressa la seva frustració perquè, malgrat que disposa de la documentació necessària, no aconsegueix cap contracte de lloguer. Ara, un cop desallotjats del bloc, diuen que no tenen enlloc on anar.

Les voluntàries de la PAH es van reunir amb l’alcalde, Òscar Aparicio, la setmana passada per cercar un habitatge alternatiu, sense èxit. El batlle apunta que l’Ajuntament no podia oferir res a les famílies perquè no complien els requisits que marca la normativa. “Vam preguntar a l’empresa propietària si els podia fer un lloguer social, fins i tot amb l’aval de l’Ajuntament, però van dir que no”, afegeix. A més, els sis pisos que el consistori destina a lloguer social ja estan plens.

En el dispositiu d’aquest dimecres hi han intervingut vuit dotacions dels Mossos d’Esquadra, que han activat l’ARRO, dues dotacions de la policia local i una ambulància del SEM, que atenia una dona per ansietat. Una vegada completat el llançament, uns operaris s’han encarregat d’instal·lar portes noves.

Concentració
Concentració de suport (Foto: R. F.)

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari