Detenen nou persones que tenien un cultiu de marihuana en una masia de la Bisbal

Els agents van intervenir més de 50 quilos de cabdells de marihuana i van trobar dues armes de foc

Redacció
Redacció
Plantació
La plantació desmantellada aquest dillunsFoto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra detenien aquest dilluns a la Bisbal vuit homes i una dona, d’edats compreses entre els 20 i els 60 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i tinença il·lícita d’armes. Els agents van entrar en una masia situada a la carretera de Calonge, entre la Bisbal i Sant Pol, on van localitzar un cultiu de marihuana. Els investigadors van intervenir 54,5 quilos de cabdells de marihuana.

Segons el relat policial, en l’entrada a l’habitatge es van localitzar més de 2.000 testos amb restes vegetals i terra, més d’una quarantena de ventiladors, diversos aparells d’aire condicionat, humidificadors i dues centrifugadores. En una de les estances hi havia la instal·lació que permetia el reg amb un dipòsit d’aigua de mil litres i dues depuradores. També van trobar dues armes de foc i una defensa elèctrica. La finca estava formada per la masia, un soterrani i una nau annexa, tots tres espais destinats al cultiu.

Els Mossos van detenir sis homes i una dona que van trobar a la masia, i dos homes més en un altre punt de la Bisbal. La dona era un dels dos arrestats que vivia a l’habitatge i també li atribueixen tinença d’armes prohibides. Quatre dels detinguts tenien antecedents i van passar a disposició del jutjat aquest dimecres, i la resta van quedar en llibertat en espera de comparèixer davant del jutge.

En el dispositiu hi van participar agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana, de la Unitat d’Investigació i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), amb el suport de la policia local.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
1 comentari
  • El lloc dels fets, fa molts anys que va deixar de ser una masia per passar a ser una casa de rics. Una masia es, o era, una entitat cultural quasi autàrquica composta per una casa on hi podien viure i treballar vàries generacions de persones, una certa quantitat de terra de conrreu i diverses classes d’animals domèstics.