Educació vol invertir mig milió d’euros en una caldera de biomassa a l’Institut

També donaria servei a l'escola Joan de Margarit i té l'objectiu de millorar l'eficiència energètica dels centres

Victòria Font Vilagran
Victòria Font Vilagran
Institut de la Bisbal
Exterior de l'Institut de la BisbalFoto: Victòria Font

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha anunciat una inversió de 508.500 euros per substituir el sistema de calefacció de l’Institut de la Bisbal, que actualment és de gasoil, per una caldera de biomassa. Aquesta inversió forma part d’un conjunt de millores d’eficiència energètica que el govern vol fer en 294 centres educatius de Catalunya, per un valor total de 102 milions d’euros. Es finançarà amb els fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica.

L’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès, explicava a L’aguait que la caldera no només donarà servei a l’institut, sinó també a l’escola Joan de Margarit. “Les instal·lacions de calefacció que tenen actualment els centres continuaran en funcionament per si en algun moment es necessita un reforç”, assegura Marquès.

Jordi Ferrer, director de l’Institut, afegia que la caldera també donarà servei als pisos dels Mestres, on hi ha el Servei Educatiu del Baix Empordà. “La caldera s’instal·larà als terrenys on tenim un hort de jardineria i una petita zona de pàrquing”, deia Ferrer, que apuntava que fa un mes es va fer l’estudi geològic del terreny. Es preveu instal·lar la caldera durant el 2023.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari