El Bisbal Bàsquet recull material esportiu per a un poble del Senegal

Anirà destinat a Dianah, on el club i Projecte Xevi hi han construït una pista de bàsquet

Victòria Font Vilagran
Victòria Font Vilagran
La pista de bàsquet construïda per Projecte Xevi al Senegal
La pista de bàsquet que ha construït Projecte Xevi al Senegal amb la col·laboració del Bisbal Bàsquetfoto: bisbal bàsquet

El Bisbal Bàsquet ha recollit dos carros plens de material esportiu destinat a l’ONG bisbalenca Projecte Xevi, que es dedica a enviar ajut humanitari al Senegal. Va ser dissabte en el marc del Memorial Jordi Sabater, però durant tota aquesta setmana encara es podran fer donacions.

La col·laboració del Bisbal Bàsquet amb l’ONG ve de lluny, ja que fa uns anys van engegar el projecte Vincens Tur per a construir una pista de bàsquet al poble de Dianah. “El club ja ha col·laborat amb nosaltres amb l’organització de diversos tornejos 3×3 solidaris, i els diners que van ingressar ens els van donar per pagar la construcció d’aquesta pista de bàsquet, que finalment es va inaugurar el passat octubre” explica Francesc Muriana, coordinador de projectes de Projecte Xevi.

El Bisbal Bàsquet feia una crida perquè la gent donés calçat usat però en bon estat, i samarretes i pantalons d’esport, que segons Projecte Xevi és el material que els fa falta al Senegal. “El club també hi contribueix amb la compra de vuit pilotes i donant material esportiu de segona mà. Aprofitarem que un dels nostres jugadors del sènior B farà un viatge amb Projecte Xevi al Senegal per fer-hi arribar tot aquest material” explica Joan Ferrer, director esportiu del Bisbal Bàsquet. L’expedició marxarà el dia 20 de gener. “Intentarem portar el màxim de material esportiu. També hi portarem material escolar i sanitari”, assegura Muriana.

24 edicions del Memorial Jordi Sabater

Després d’una aturada per la pandèmia, el Bisbal Bàsquet va tornar a celebrar dissabte el Memorial Jordi Sabater, per recordar el jugador de bàsquet bisbalenc que va morir a 19 anys en un accident de cotxe. És la vint-i-quatrena edició del torneig, que sempre se celebra després de Nadal. Es van disputar dos partits de bàsquet base al matí: un de l’infantil masculí contra el Bàsquet Girona i un del cadet masculí contra el Bàsquet Vilafant. A la tarda es va jugar el partit de Lliga EBA que enfrontava el primer equip amb el CB Saragossa, que van guanyar els bisbalencs per 80 a 58. Per arrodonir la jornada es va disputar un partit d’exjugadors del club.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari