El Club de Tennis espera l’últim permís d’obres per a la nova piscina coberta

Confien inaugurar les instal·lacions l'any que ve, un cop aprovat el pla parcial

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Nova piscina en construcció
La nova piscina en construcció, al costat de l'actual, coberta amb policarbonatFoto: Roger Font

El Centre Esportiu Club de Tennis la Bisbal encara el final de la primera fase de les obres de la nova piscina coberta, a l’espera d’obtenir la segona llicència d’obres que els ha de permetre acabar el projecte. La construcció de la piscina ha obligat a modificar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i a fer un pla parcial, cosa que ha allargat els terminis previstos inicialment pel club. El president de l’entitat, Xavier Ponsatí, confia inaugurar-la la primavera de l’any que ve.

La nova instal·lació consta de dues piscines cobertes —les úniques de la Bisbal, perquè la municipal és exterior— que tractaran l’aigua amb sal i raigs ultraviolats. La principal és semiolímpica, de 25 per 14,5 metres, i tindrà set carrils. La piscina petita també s’ha fet més grossa que l’existent i s’ha pensat per aprendre a nedar i per a les activitats d’aquagym. Sota la coberta també hi haurà dues saunes, una de seca i una d’humida, i una banyera d’hidromassatge.

Les piscines cobertes, a mig fer
Per instal·lar la coberta de les piscines cal una nova llicència d’obres, però abans s’ha d’aprovar un pla parcial urbanístic (Foto: Roger Font)

Xavier Ponsatí ha explicat a L’aguait que el 2019 va caldre modificar el POUM perquè els terrenys del club passessin de zona rústica a zona urbanitzable per a instal·lacions esportives, modificació que es va aprovar el maig d’enguany. Les obres van començar l’agost del 2021, amb una llicència que els ha permès de construir les piscines i instal·lar els filtres. Els queden dos mesos de feina, i llavors voldrien enllaçar amb la segona llicència, que inclou fer la coberta i el sistema de climatització. Abans, però, cal que l’Ajuntament aprovi el pla parcial urbanístic de la zona i després un projecte d’urbanització.

“Hem hagut d’adequar el ritme de l’obra al ritme dels permisos”, apunta Ponsatí, qui afegeix que “un cop ens donin el permís, si tot anés bé, en dos mesos podríem tenir la piscina coberta i la climatització feta”. El president del club voldria veure la piscina acabada a partir de la primavera de l’any que ve. L’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès, ha explicat que al novembre la junta de govern local preveu aprovar el pla parcial. Els tràmits administratius, que Marquès ha assegurat que van tan ràpid com és possible, podrien allargar-se fins al març, deia.

Plànol del pla parcial
Ordenació proposada dels terrenys del club de tennis al pla parcial SUD-08

Les obres costaran finalment uns dos milions d’euros, tot i que la previsió inicial era d’1,3 milions, apunta Ponsatí. L’increment és a causa d’alguns imprevistos: l’argilositat del terreny va obligar a construir una base de formigó de 30 centímetres de gruix a sota de la piscina; a més, s’han encarit els materials i el club ha de fer front al projecte d’urbanització i al canvi de lloc de les canalitzacions d’aigua.

La Diputació de Girona els ha concedit una subvenció de 100.000 euros a canvi de signar un conveni amb l’Ajuntament per cedir la piscina per a cursets infantils de natació i aquagym, deia Ponsatí. Aquest conveni preveu la cessió de dos carrils durant unes hores al dia, de setembre a juny, perquè el consistori hi organitzi activitats a preu públic, afegia l’alcalde.

Un club amb 37 anys d’història

El Club de Tennis la Bisbal va ser inaugurat el 1985. És una associació sense ànim de lucre amb més de 1.600 socis i 2.500 usuaris setmanals, segons Xavier Ponsatí. L’any 2013 van construir un nou edifici per al gimnàs i els vestidors, i van incorporar una caldera de biomassa; l’aigua de les noves piscines també s’escalfarà amb una caldera d’aquest tipus.

Un cop inaugurades les instal·lacions cobertes, l’antiga piscina, de 10 per 20 metres, es farà servir a l’estiu fins que no se’n pugui construir una de descoberta nova, apuntava Ponsatí. El club també vol aixecar un annex a l’edifici vell per als nous vestidors, i tenen en projecte vuit pistes de pàdel, que es construirien al costat de les existents.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari