El Terracotta Museu reobre diumenge amb l’exposició ‘Orgull de terrisser’

Ha estat tancat un mes i mig per reparar la teulada, que va quedar molt malmesa per la pedregada

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Exterior del Terracotta Museu
Foto: Roger Font

Un mes i mig després del tancament a causa dels danys de la pedregada del 30 d’agost, el Terracotta Museu torna a obrir al públic aquest diumenge, amb una jornada de portes obertes. El principal reclam de la reobertura és l’estrena de l’exposició Orgull de terrisser, que proposa una selecció de peces ceràmiques de la Bisbal d’entre mitjan segle XVIII i principis del XX signades per l’artesà mateix, cosa insòlita llavors.

El director del museu, Xavier Rocas, ha explicat a L’aguait que vora un 60% de la teulada, que fa 3.000 metres quadrats en total, va quedar malmès per la pedregada, i s’ha hagut de reparar. A més de teules, es van trencar totes les claraboies, però l’exposició es va salvar: “[La pedra] ha caigut fora d’espais amb peces, per tant no hem tingut danys a nivell patrimonial”, apunta Rocas.

La mostra Orgull de terrisser, que es podrà visitar fins al 23 d’abril, inclou una trentena d’obres, la meitat signades pel llinatge Vicens, un dels més importants de la ceràmica bisbalenca, segons el museu, i a la vegada un dels més desconeguts. Aquesta col·lecció la formen nou gerres, dos aiguamans, una mesura i una rajola de mitgeria d’entre el 1749 i finals del segle XIX. Hi va haver dues nissagues Vicens: una comença amb Josep Vicens Moner, nascut el 1708 a Siurana d’Empordà, i l’altra amb Joan Vicens Mitjans, nascut el 1729 a la Bisbal. L’últim terrisser dels Vicens va ser Andreu Vicens Salamó, mort el 1919.

Peça de l'exposició
Una de les peces signades pel llinatge vicens (Foto: Jordi Geli)

La majoria de peces de la mostra no s’han exposat mai i el museu les ha localitzat en diferents col·leccions públiques i privades.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari