El Trampolí inaugura el bar Muntanya per trencar estereotips sobre la discapacitat

A més del servei de bar, s'hi faran debats, exposicions i activitats per a tots els públics

Victòria Font Vilagran
Victòria Font Vilagran
Bar Muntanya
La terrassa del bar Muntanya, durant la inauguració aquest dissabteFoto: Oriol Ribés

L’associació El Trampolí fa un pas endavant en la tasca d’integració dels discapacitats psíquics i ara assumeix la gestió del bar Muntanya, al carrer Ample. Aquest dissabte han inaugurat l’establiment, tot i que l’obertura oficial no serà fins dimarts que ve, 27 de desembre. L’associació explica que el bar els dóna més visibilitat a la Bisbal, i molts nois amb discapacitat hi podran fer pràctiques.

El bar Muntanya s’especialitza en truites, que els clients poden menjar a l’establiment mateix o endur-se a casa. N’hi ha set o vuit tipus diferents. A més, com en qualsevol bar, s’hi poden trobar entrepans, tapes i servei de cafeteria. La presidenta del Trampolí, Maite Cobos, assegura que més endavant també oferiran un menú diari a un preu econòmic. El bar tindrà una peculiaritat: hi podran entrar els gossos.

Cobos ha explicat a L’aguait que “volem que les portes estiguin obertes a tothom, no que sigui un bar exclusiu del col·lectiu de persones amb discapacitat. Un bar és un lloc de trobada i és la millor manera de trencar estereotips”. Amb aquest objectiu, El Trampolí vol fer servir la sala que hi ha al fons del local per fer-hi debats, exposicions i activitats de tot tipus. “Nosaltres som contraris als centres que acaben tancats en ells mateixos. Aquí a la Bisbal tenim les botigues i el Servei de Teràpia Ocupacional, però tot i que fem activitats obertes a tothom, queda bastant tancat. Volem trencar aquesta dinàmica a través del bar”, apuntava Cobos.

El Muntanya obrirà cada dia de les set del matí a les deu del vespre.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari