Una empresa de Corçà cedeix fang per a una geganta d’Olot amb cadira de rodes

És la primera gegantona d'aquestes característiques a Catalunya, obra de l'associació Integra i de l'Escola d'Art d'Olot

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Gegantona Valèria
La geganta s'ha presentat aquest dimartsFoto: Ajuntament d'Olot

La Valèria és la nova gegantona d’Olot, la primera de Catalunya que va amb cadira de rodes, i té arrels corçanenques. Han treballat conjuntament en la construcció l’associació Integra per la inclusió de discapacitats intel·lectuals i alumnes de l’Escola d’Art d’Olot, principalment del Grau Superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle. Una empresa ceramista de Corçà va cedir el fang que ha servit de motlle per esculpir la gegantona, presentada aquest dimarts.

Quim Font, de Bisbal Ceram i Argiles Bisbal, ha explicat a L’aguait que aquesta col·laboració va ser fa dos anys i que la relació amb l’Escola d’Art d’Olot ve de lluny, perquè serveixen materials al centre i els alumnes del grau d’Escultura visiten cada any el seu taller. Font afegeix que els mateixos nois del taller ocupacional d’Integra van recollir el palet de fang a Corçà.

La gegantona Valèria està construïda amb materials sostenibles i l’exterior és de paper artesanal, apunta l’Ajuntament. A més, gràcies a una estructura interna la poden dur persones amb cadira de rodes. Quim Font, que també subministra fang a una empresa que fa gegants, comenta que el procés de construcció sol començar amb una estructura de fusta i filat de conillera que es revesteix de fang i serveix de motlle per a la capa final, que en el cas d’Olot és de paper.

La Valèria sortirà al carrer per primera vegada el 6 de setembre, per la festa major de la capital de la Garrotxa.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari