Enric Marquès i Agnès Gasull, designats vicepresidents del Consell Comarcal

Quatre regidors de la Bisbal i pobles veïns formen part del nou govern, fruit d'un pacte entre Junts i ERC

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Consellers d'ERC
Consellers d'ERC, d'esquerra a dreta: Jordi Carol (Corçà), Xavier Coll (Pals), Dani Encinas (Cruïlles), Margarita Garcia (Vall-llobrega), Agnès Gasull (Vulpellac) i Enric Marquès (la Bisbal)Foto: R. F.

El nou ple del Consell Comarcal del Baix Empordà ha investit com a presidenta l’alcaldessa de Serra de Daró, Glòria Marull (Junts). En la mateixa sessió han pres possessió una trentena de consellers, cinc dels quals de la Bisbal i pobles veïns: Enric Marquès, Agnès Gasull, Jordi Carol, Dani Encinas i Maite Bravo. Han format govern els nou consellers de Junts i els nou d’Esquerra Republicana. Els partits es repartiran la presidència dos anys cadascú i a partir del 2025 l’ocuparà Marquès, segons confirmava a L’aguait.

L’exalcalde de la Bisbal ha estat designat vicepresident primer i s’ocuparà de les àrees de Promoció Econòmica, Patrimoni i Cultura. Agnès Gasull, vicepresidenta tercera, assumeix Sostenibilitat i Acció Climàtica. Jordi Carol serà el responsable comarcal del Centre de Treball Tramuntana de Palafrugell, i a Dani Encinas li pertoca l’àrea d’Habitatge.

Consellers comarcals

Quins regidors de la Bisbal i pobles veïns formen part del Consell Comarcal?

A l’oposició, Maite Bravo (CUP) ha demanat que el Consell Comarcal exerceixi lideratge polític i no sigui només “un òrgan de gestió i de distribució de fons de la Generalitat”. La portaveu de Tots per l’Empordà, la regidora de Palamós Teresa Ferrés, ha lamentat el pacte de Junts i ERC: “Molt ens temem que s’ha cuinat lluny del Baix Empordà, en despatxos de partit a Barcelona, i no s’han tingut en compte els interessos de la comarca”.

La nova presidenta, Glòria Marull, que pren el relleu del begurenc Joan Manel Loureiro, ha destacat que és la primera dona que arriba al càrrec i s’ha marcat com a prioritats estendre la mà a tots els grups polítics i fomentar la transparència i la participació ciutadana. Marull ha rebut 18 vots, i l’única candidata alternativa, Teresa Ferrés, sis. Hi ha hagut vuit vots en blanc, i no ha assistit al ple el conseller d’En Comú Podem.

Glòria Marull
Glòria Marull promet el càrrec de presidenta (Foto: Roger Font)

A l’oposició als ajuntaments i al govern al Consell Comarcal

Dels cinc consellers provinents de la Bisbal i pobles veïns, tres —Marquès, Gasull i Carol— tenen responsabilitats al govern comarcal, però s’han quedat a l’oposició als ajuntaments on són regidors. Maite Bravo és a l’oposició en totes dues institucions, i Dani Encinas governa per partida doble perquè també és alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari