ERC perd dos regidors a la Bisbal i empata amb el PSC, que podria arribar a l’alcaldia

Òscar Aparicio vol explorar un pacte amb Junts i Tots per la Bisbal

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Marquès i Aparicio
Marquès (ERC) i Aparicio (PSC) tenen el mateix nombre de regidors: quatre

Esquerra Republicana ha tornat a guanyar les eleccions a la Bisbal, però amb dos regidors menys, havent patit el desgast del govern i empatada en edils amb el PSC, que passa de quarta a segona força. Òscar Aparicio podria prendre-li l’alcaldia a Enric Marquès en funció dels pactes postelectorals. Hi pot tenir un paper clau el partit liderat per Xavier Dilmé, Tots per la Bisbal, que ha aconseguit un regidor més. La resta de formacions han mantingut els que ja tenien.

Després que es coneguessin els resultats la mateixa nit de diumenge, Enric Marquès deia en declaracions a L’aguait que el resultat d’ERC li semblava “justet”, però que es veia com a alcalde: “Tenim la responsabilitat de mirar de fer un bon govern”. A la vegada, treia ferro a la davallada de regidors: “No passa res, hem de continuar, i amb ganes”. Els republicans han perdut gairebé 600 vots respecte al 2019, i només han augmentat el nombre de sufragis TxLB i el PSC.

El socialista Òscar Aparicio es confessava molt content i apuntava que cal “explorar” la formació de govern amb els grups que els darrers quatre anys han estat a l’oposició: el PSC, Compromís-Junts i Tots per la Bisbal. Aquestes tres formacions sumen els nou regidors necessaris per arribar a la majoria absoluta del ple.

Escrutini
Un moment de l’escrutini a l’Ajuntament, que Marquès i Aparicio seguien de prop (Foto: Roger Font)

Alba Solés (CUP), que manté els tres regidors, feia autocrítica i explicava que “com a govern, pensàvem que ens aniria millor perquè pensàvem que havíem fet una bona feina i que la gent de la Bisbal ho sabria reconèixer”. Apuntava la comunicació com a aspecte a millorar: “No hem sabut explicar la feina que hem fet ni la que volíem fer, i hem fallat estrepitosament en la campanya”.

Xavier Dilmé assegurava que el missatge que presentava Tots per la Bisbal com a força municipalista “ha calat” i reconeixia que els ciutadans han fet un vot de càstig al govern. Pel que fa als pactes, recordava que “l’important no és amb qui pactem, sinó el què”. Eva Rovira (Compromís-Junts), que conserva els tres regidors, feia una valoració “positiva per tots costats” i insistia que la seva és una llista nova, amb regidors que no han estat mai en el càrrec o que hi han estat menys d’un mandat.

Bilal Bensahid, que ha mantingut el regidor que tenia En Comú Podem, es mostrava content i agraït als votants que els feien confiança i assegurava que el seu projecte trenca amb el d’En Comú Podem de l’anterior mandat. “Venim a donar un aire fresc a l’Ajuntament i a treballar”, deia, a la vegada que estenia la mà a la resta de forces: “Col·laborarem amb qualsevol que vulgui millorar la ciutat”. Per altra banda, lamentava la baixa participació: ha estat del 53,44%, un 11,29% menys que el 2019.

Votació a les Escoles Velles
Votació a les Escoles Velles (Foto: Roger Font)

Una jornada electoral amb algunes incidències

Les meses de la Bisbal es constituïen amb normalitat, si bé alguns partits formulaven queixes a la Junta Electoral de Zona (JEZ). Xavier Dilmé explicava a L’aguait que van traslladar-ne una després de veure uns apoderats de La Bisbal En Comú Podem que ensenyaven propaganda electoral a l’entrada de l’ajuntament, que per primera vegada era local de votació. Bensahid apuntava que només es tractava de les carpetes del partit pròpies dels apoderats.

La CUP denunciava a la JEZ el repartiment de propaganda electoral a l’exterior de les Escoles Velles i la no retirada d’uns cartells d’En Comú Podem que la JEZ havia ordenat treure d’uns fanals. Una apoderada de la CUP assegurava haver vist un cas de “compra de vots” al punt de votació de l’escola Empordanet, però el partit decidia no formular denúncia per no invalidar els vots de tota la mesa, segons deia Alba Solés.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari