La Generalitat desplega fibra òptica pública a la Bisbal, Cruïlles i Sant Sadurní

Els treballs tenen una durada prevista de cinc mesos i un pressupost d'1,3 milions d'euros

Redacció
Redacció
Obres
Els treballs al carrer Mas Clarà aquest novembreFoto: Roger Font

Han començat les obres d’instal·lació de la xarxa pública de fibra òptica en un tram de vora 30 quilòmetres entre Cassà de la Selva i Castell d’Empordà. El projecte, amb un pressupost d’1.339.995,55 euros i una durada prevista de cinc mesos, inclou la connexió de Sant Sadurní, Cruïlles i la Bisbal amb microrases a la carretera de Santa Pellaia, la GI-664. Els treballs, impulsats pel Departament de la Presidència de la Generalitat, s’han adjudicat al grup Cobra.

Fonts de la Subdirecció General d’Infraestructures Digitals de la Generalitat han explicat a L’aguait que al nucli urbà de la Bisbal es desplegaran uns cinc quilòmetres de fibra òptica en quatre ramals. El primer, provinent de la carretera de Cruïlles, enfila el carrer Ramon Masifern i el del Mas Clarà per acabar a Castell d’Empordà. El segon, també provinent de la carretera de Cruïlles, donarà servei al sud de la ciutat seguint el traçat de la carretera de Calonge fins a Sant Pol. Dos trams addicionals, més curts, es desplegaran al polígon de l’Aigüeta —al carrer Ramon Serradell— i al carrer Canigó, fins a tocar el terme de Vulpellac.

La xarxa de fibra òptica de la Generalitat es vol posar a disposició dels operadors privats a preu públic, segons apunta la Subdirecció General. Enguany s’ha desplegat també entre Vulpellac i Peratallada i entre Ullastret i Serra de Daró. A més, es preveu instal·lar entre Casavells i Matajudaica l’any que ve. Se n’han desplegat més de 5.000 quilòmetres a Catalunya.

Mapa
En vermell, els trams on s’instal·larà fibra òptica mitjançant microrases, segons el projecte del Departament de la Presidència

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari