La Bisbal acollirà un torneig de tennis amb cadira de rodes abans del femení

Hi participaran una vintena de jugadors de l'1 al 4 de juny a les instal·lacions del Club de Tennis

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Presentació del torneig
Foto de grup de l'acte de presentació del torneig femení a GironaFoto: CT La Bisbal

El Club Esportiu CT la Bisbal serà la seu el juny vinent, i per primera vegada, d’un campionat de tennis amb cadira de rodes que formarà part de la Lliga Mapfre, el circuit organitzat per la Reial Federació Espanyola de Tennis. Serà l’avantsala del Torneig Internacional de Tennis Femení de la ciutat, que enguany puja a la categoria WTA amb una dotació econòmica de 115.000 dòlars més l’allotjament. El president del club, Xavier Ponsatí, ha avançat a L’aguait que la competició amb cadira de rodes comptarà amb la participació d’una vintena de jugadors, majoritàriament catalans. Prevista de l’1 al 4 de juny, coincidirà amb la Jornada de Tennis Inclusiu, destinada a les escoles, que assistiran a una exhibició a càrrec de jugadors amb cadira de rodes i discapacitats psíquics.

Un cop acabat aquest primer campionat començarà l’Open Internacional Femení Solgironès de la Bisbal al mateix club, i s’allargarà fins l’11 de juny. A causa de la pujada de categoria s’ha doblat la capacitat de les grades i s’han ampliat les pistes, ha explicat Ponsatí. El president assegura que hi haurà tennis d’alt nivell i anima els bisbalencs a fer-se seu el torneig. L’organització apunta que aquesta competició és la “més important de Catalunya” en el seu àmbit.

El torneig de la Bisbal es presentava aquest dilluns a Girona juntament amb dos més de categoria inferior, l’ITF Pola Giverola de Tossa de Mar i l’ITF Platja d’Aro 365, que se celebraran al maig. En el mateix acte el Club de Tennis de la Bisbal era reconegut com a Club d’Excel·lència del Tennis Català per la federació, cosa que els permetrà accedir a ajuts. Aquesta distinció l’obtenen les entitats que tenen federats tots els nens i tècnics de l’escola, ha apuntat Ponsatí. Prop d’una trentena de clubs de Catalunya disposen d’aquest segell.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari