La Bisbal no descarta incorporar drons a la policia local a mitjà termini

L'Ajuntament valora positivament la prova pilot feta en el correfoc d'enguany

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Prova pilot
Durant el correfoc i la 'Promenade', el dron el van controlar dos agents des del terrat del castellFoto: Ajuntament de la Bisbal

Els dies 15 i 16 d’agost la policia local de la Bisbal va fer servir un dron per primera vegada, en una prova pilot durant el correfoc i la Promenade de la festa major. El dispositiu comptava amb la col·laboració de la policia local de Palafrugell i va servir per “controlar incidències”, segons apunta l’Ajuntament.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé, ha explicat a L’aguait que els interessava provar l’ús de drons en esdeveniments amb molta afluència de públic. Valoren positivament la prova pilot, però no preveuen incorporar cap dron “ni aquest any ni el que ve”. Dilmé s’ho planteja “a mitjà termini, si és una eina bona i vàlida”, tot i que assegura que les prioritats actuals de la policia són el material del dia a dia, com ara vehicles, i “molta feina interna que queda per fer”. “Si tiréssim endavant una unitat de drons, estaria molt vinculada a la seguretat ciutadana, als grans esdeveniments i a la prevenció d’incendis a les Gavarres, més que no pas a multar”, afegeix el regidor.

El cap de la policia local, el caporal Manel Costa, apunta a aquest mitjà que els principals usos d’aquestes aeronaus en el camp de la seguretat ciutadana són “controlar punts conflictius, detectar conductes constitutives de delicte per enviar-hi efectius, i garantir la seguretat dels participants als actes”.

La policia local de Palafrugell, que va ajudar la de la Bisbal en la prova pilot durant la festa major, ha fet servir drons recentment per combatre abocaments il·legals de residus i per multar conductors que cometien infraccions de trànsit.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari