La Bisbal, sense aigua per una avaria que afecta tota la ciutat

És com a mínim la quarta afectació a la canonada principal en els últims 12 anys

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Avaria
Treballs de reparació de la canonada al carrer CanigóFoto: Roger Font

Una avaria al sistema general de distribució d’aigua ha fet tallar el subministrament a tot el municipi de la Bisbal. Afecta 5.500 abonats, segons el consistori, i ha tingut lloc a primera hora del matí a la canonada principal, al carrer Canigó. Pels volts de les tres de la tarda s’ha completat la reparació i s’ha començat a restablir gradualment el servei. Durant les obres aquest matí una de les màquines ha trencat una canonada de gas: Bombers en rebia l’avís a les 9.23 i hi desplaçava dues dotacions. Per aquest motiu, s’ha interromput el subministrament de gas a la urbanització del Bosquetet fins al migdia.

Agbar ha instal·lat un camió cisterna que reparteix aigua al camp de futbol vell i a la residència geriàtrica; també n’han passat per la plaça de la Sardana i per l’institut. L’alcalde, Òscar Aparicio, ha atribuït l’avaria a l’estat de les instal·lacions, que són antigues, amb canonades de fibrociment. De fet, és com a mínim la quarta gran afectació en 12 anys a la Bisbal: les anteriors van ser el 2011, el 2020 i el 2022.

L’aguait ha comprovat que en alguns punts de la ciutat, com el sector del carrer Jaume II o l’ajuntament, han tingut disponible un fil d’aigua tot el matí.

Camió cisterna
S’ha instal·lat un camió cisterna al camp de futbol vell (Foto: Roger Font)

Aparicio apunta que la solució passa per elaborar un pla director que determini l’estat de totes les canonades i serveixi per planificar quines inversions cal fer. Des del 2017, quan es va declarar nul el contracte amb Agbar (abans Sorea), l’empresa continua prestant el servei, però no pot fer inversions. Segons l’alcalde, aquest pla director es podria elaborar en tres anys, i després caldria decidir si s’aposta per municipalitzar l’aigua o bé es fa una nova licitació.

La quarta avaria de la canonada general en 12 anys

La canonada principal també va tenir una fuita el juliol del 2011 al mateix lloc que aquest dimarts: davant del taller mecànic del costat de l’escola Mas Clarà. La pràctica totalitat de la ciutat també es quedava sense aigua llavors, segons va recollir totbisbal. La companyia va substituir la canonada.

Més recentment, es tornava a rebentar el tub al carrer Canigó en dues ocasions: l’abril del 2020 i el febrer del 2022. Tots els abonats de la Bisbal estaven sense aigua durant hores.

Dipòsit d'aigua

Renoven la comissió que estudia la municipalització de l’aigua

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari