El govern de la Bisbal vol convocar cinc places noves d’agent a la policia local

El caporal en cap demana una millora de les condicions de treball, que l'Ajuntament es compromet a dur a terme

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
L'alcalde amb agents
Aparicio i Dilmé saluden els agents acompanyats del cap de la policia local, Manel CostaFoto: Roger Font

L’Ajuntament de la Bisbal vol avançar en l’estabilització de la plantilla de la policia local i preveu una convocatòria l’any que ve perquè cinc agents interins passin a ser funcionaris. Ho ha avançat el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé, en la diada patronal de la policia, que s’ha celebrat aquest divendres. A més, dos agents han de començar el curs de formació bàsica a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya al gener. El cos municipal està format per una vintena de membres, però només tenen plaça quatre agents i tres caporals.

En el mateix acte el cap de la policia, Manel Costa, ha demanat al govern una millora de les condicions laborals i ha instat a potenciar el cos perquè “sigui un referent per a tots”. L’alcalde, Òscar Aparicio, ha expressat el suport de l’Ajuntament a la policia i s’ha compromès a augmentar els mitjans materials, a millorar les condicions de treball i a ampliar la plantilla. “Durant un temps moltes formacions polítiques han renunciat a fer servir la policia i han pensat que des d’una òptica d’esquerres la seguretat no formava part de l’ideari, però és un valor defensat pels ciutadans de forma transversal, i una de les principals preocupacions de la població”, ha assegurat.

Dilmé ha apostat per una policia local “integral i de proximitat” que no es dediqui només “a posar multes” i també ha tingut crítiques per al govern anterior: “Massa sovint hem mirat cap a un altre costat per directrius polítiques en temes greus com les ocupacions delictives i el tràfic de substàncies. Això s’ha acabat. Atacarem el triangle maleït que formen el tràfic de substàncies, les ocupacions delinqüencials i els robatoris amb força o furts, sempre amb la col·laboració de la resta de cossos de seguretat”. També ha explicat que volen “obrir noves línies de col·laboració” amb la Policia Nacional espanyola i “començar a parlar” amb la Guàrdia Civil, tot mantenint la cooperació amb els Mossos d’Esquadra.

Lliurament de felicitacions i medalles

La diada patronal ha servit també per entregar diplomes i medalles al mèrit policial a diversos agents municipals i d’altres cossos de seguretat i d’emergències. Entre altres, s’ha reconegut la tasca de dos agents que l’abril del 2020 van participar en una actuació a l’avinguda Josep Irla que l’Ajuntament va condemnar per desproporcionada, racista i masclista. Dilmé ha considerat aquesta actitud de l’anterior equip de govern “un dels episodis més negres de la democràcia municipal”. Ha explicat que l’actuació dels agents va ser “tècnicament professional”, i que la reacció del govern va provocar un “dany irreparable” als implicats i a tota la policia local. El regidor s’ha disculpat públicament en nom de l’Ajuntament i ha fet extensiu el reconeixement a l’anterior cap del cos, Josep Cruz.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari