La Fira de Circ proposa 37 espectacles de carrer i recupera el Firabar

L'organització espera mantenir l'afluència de públic de l'any passat el tercer cap de setmana de juliol

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Pere Hosta
El pallasso Pere Hosta, que actuarà a la Fira, ha participat en la presentació de la programacióFoto: Roger Font

La vint-i-vuitena edició de la Fira de Circ al Carrer, que se celebrarà del 14 al 16 de juliol, ha presentat la programació aquest dimarts. Entre les novetats principals, la recuperació del Firabar, que torna després de l’aturada per la pandèmia, i la incorporació de dos nous escenaris on es podran veure espectacles: el carrer Ample i el camp de darrere el camp de futbol Pere Plaja. Es representaran 37 espectacles diferents, alguns amb passi doble, d’una trentena de companyies, més de la meitat de les quals catalanes.

La presidenta de la Fira de Circ, Iolanda Delgado, ha destacat l’espectacle inaugural del divendres, de la companyia francesa Cirque Pardi; l’ha qualificat de “transgressor”. El grup Eia estrenarà a la Bisbal la proposta acrobàtica La piedra de madera i Du’k’to preestrenarà la funció d’equilibris A rienda suelta. La companyia resident de la fira, l’argentina Caida, estrenarà també espectacle.

El Firabar, les funcions de petit format que recorren els bars de la ciutat, torna després d’uns anys desaparegut amb la participació de vuit companyies, entre les quals l’escola Rogelio Rivel de Barcelona i l’Associació de Professionals de Circ de Girona. El regidor de Cultura en funcions, Carles Puig, ha apuntat que vol ser un homenatge a Joan Bofill.

Iolanda Delgado s’ha marcat com a objectiu mantenir les xifres de públic de l’any passat i ha recordat que també organitzaran una taula rodona sobre la programació de circ a Catalunya. El pressupost d’enguany és de 150.000 euros, aportat principalment per la Generalitat de Catalunya (30%), l’Ajuntament de la Bisbal (25%), la Diputació de Girona (22%) i el Ministeri de Cultura d’Espanya (3%). La resta prové de la venda d’entrades i de marxandatge, i del servei de bar.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari