L’Ajuntament de la Bisbal retira publicitat d’En Comú Podem al pont Nou

El partit demana que el consistori habiliti ubicacions alternatives, però l'alcalde recorda que la llei no ho permet fora de la campanya electoral

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Cartells al pont Nou
Els cartells a la barana del pont Nou aquest dimecresFoto: En Comú Podem

En Comú Podem (ECP) instal·lava cartells de propaganda electoral a les baranes del pont Nou aquest dimecres, que l’Ajuntament retirava l’endemà. El cap de llista d’ECP a la Bisbal, Bilal Bensahid, ha explicat a L’aguait que volen que el consistori habiliti espais per penjar-hi material de precampanya. L’alcalde, Enric Marquès, treu ferro a la qüestió i apunta que només es poden penjar cartells durant el període de campanya: “La normativa electoral diu ben clar que des del 4 d’abril fins l’11 de maig no es pot penjar res”. La Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) estableix que “des de la convocatòria de les eleccions fins a l’inici legal de la campanya, queda prohibida la realització de publicitat o propaganda electoral”. La convocatòria de les municipals, però, no entra en vigor fins al 4 d’abril.

Bensahid diu que els cartells de la seva formació no demanen el vot i que l’alternativa que els ha ofert l’Ajuntament, que és fer bustiades, augmentaria considerablement la despesa electoral, que la LOREG limita a onze cèntims per habitant. Assegura que no tenen res contra el consistori, però que la prohibició de penjar publicitat de precampanya els fa invisibles.

Marquès recorda que durant la campanya electoral estaran disponibles els espais habituals: els fanals i les baranes dels ponts. Afegeix que fa un temps es van retirar els plafons d’aglomerat que hi havia en diversos punts de la Bisbal perquè estaven deteriorats.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari