Les reaccions al pacte de govern del PSC, CxLB-Junts i Tots per la Bisbal

Carles Puig (CUP) ha criticat a Twitter l'acord amb "dos exemples de vividors de la política"

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Caps de llista
Els caps de llista dels sis partits amb representació a l'Ajuntament

La decisió de Compromís per la Bisbal-Junts i de Tots per la Bisbal de donar suport al PSC i fer alcalde Òscar Aparicio ha estat criticada pels partits que actualment formen part del govern municipal. En aquest article oferim un recull de reaccions a les xarxes socials i també les valoracions dels caps de llista amb què L’aguait ha pogut contactar.

ERC lamenta el pacte a Facebook i assegura que “fins a l’últim moment” ha treballat per fer un govern independentista amb la CUP i CxLB-Junts.

L’alcalde en funcions i cap de llista d’ERC, Enric Marquès, ha assegurat a L’aguait que l’acord tripartit és “un pas enrere per a la Bisbal”. Recorda que la seva formació ha guanyat les eleccions i que governaran la quarta llista i la cinquena en nombre de vots. “No podem dir que ho ha decidit la gent de la Bisbal”, ha comentat en referència a un pacte que creu que els tres partits “tenien clar des del primer dia”. Ha afegit que faran oposició constructiva i se centraran a explicar el seu projecte per al mandat següent.

Lluís Sais, exalcalde per ERC, ha valorat la decisió a Twitter:

La cap de llista de la CUP i regidora de Medi Ambient en funcions, Alba Solés, ha explicat a L’aguait que havien posat sobre la taula no entrar al govern si això era un obstacle perquè CxLB-Junts donés suport a ERC. “Estava cantat que el pacte estava fet i és lamentable el cinisme de tot plegat”, ha afegit. També s’ha situat “al costat dels treballadors de l’Ajuntament, que seran els primers damnificats”. El regidor de Cultura en funcions, Carles Puig, company de partit de Solés, ha criticat a Twitter el pacte amb “dos exemples de vividors de la política”, a la vegada que considera TxLB un partit d’ultradreta.

La regidora de Joventut, Igualtat i Comunicació en funcions, Xènia Sala (ERC), recordava una intervenció d’Òscar Aparicio en l’últim ple, en què el futur alcalde es considerava “més un mobiliari que un regidor, perquè porto aquí mitja vida”:

En Comú Podem explica en un comunicat que va intentar fer de pont perquè hi hagués un “pacte d’esquerres” entre el PSC i ERC, proposta que Enric Marquès va rebutjar, asseguren. El regidor electe dels comuns, Bilal Bensahid, lamenta que les forces progressistes no s’hagin posat d’acord i denuncia que la majoria de partits els han vetat en la ronda de contactes. “És evident que, en lloc de prioritzar els interessos de la ciutadania i la consolidació d’un projecte progressista, s’anteposen els interessos i egos personals”, diu Bensahid.

Xavier Dilmé ha remès L’aguait al comunicat publicat aquest diumenge pels tres partits i ha recordat que d’aquí uns dies presentaran el programa de govern. Òscar Aparicio també declinava fer valoracions, a l’espera de la presa de possessió dissabte.

Eleccions municipals a la Bisbal

Què deien els candidats sobre els futurs pactes durant la campanya?

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari