Les ‘Rutes artesanes’ de la Generalitat destaquen la ceràmica de la Bisbal

Un audiovisual amb voluntat turística vol posar en valor l'artesania a Catalunya

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Presentació de la ruta
Responsables del CCAM i de la Generalitat i l'alcalde de la Bisbal durant la presentacióFoto: Roger Font

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat ha presentat al Terracotta Museu un dels vídeos promocionals de les Rutes artesanes de Catalunya, que fa parada a la Bisbal per destacar-ne la ceràmica. L’audiovisual en qüestió, d’un quart d’hora de durada, proposa un recorregut per la Garrotxa, l’Empordà, el Gironès i la Selva amb la intenció de “descobrir racons del país a través de l’artesania” i de promoure un turisme sostenible i desestacionalitzat, segons ha apuntat la directora del CCAM, Agnès Russiñol.

La ruta presentada aquest dimarts, que és la vuitena de les proposades arreu de Catalunya, se centra en dos tallers d’artesans ceramistes de l’Aigüeta i recomana de visitar el Terracotta Museu; també fa una menció a l’Escola de Ceràmica. Xavier Villas, del CCAM, ha dit que el projecte neix amb l’objectiu d’agrupar en un sol lloc zones d’oficis singulars, punts d’interès artesanal, museus vinculats a l’artesania i tallers que ofereixen demostracions. L’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès, ha explicat que “de forma tradicional, l’artesania ha estat la nostra marca”, ha recordat el reconeixement internacional de World Craft City obtingut per la ciutat fa un any i ha dit que des del 2019 hi han obert cinc tallers nous de ceràmica.

Alguns artesans presents a l’acte han fet èmfasi en la dificultat que suposa el seu ofici en el moment actual i han manifestat preocupació per aspectes com el relleu generacional. També han instat l’Ajuntament a organitzar amb més freqüència fires com l’Artesana, que se celebra a la Bisbal cada dos anys.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari