On esperar els Reis a la Bisbal i pobles veïns: Totes les cavalcades

Us expliquem totes les activitats que es faran per rebre Ses Majestats

Victòria Font Vilagran
Victòria Font Vilagran
Cavalcada de Reis
Una cavalcada de Reis a la BisbalFoto: Roger Font

S’acosta la nit més màgica de l’any. Aquest dijous 5 de gener els Reis d’Orient arribaran a tots els pobles i ciutats del país per portar regals a tothom. Us deixem totes les activitats que s’han organitzat per a rebre’ls a la Bisbal i pobles veïns.

A la Bisbal la tarda començarà amb el tradicional ball de gegants, que es farà a les sis de la tarda davant de les Voltes. A les 18.15 començaran a arribar els Reis d’Orient, que baixaran amb les carrrosses pel carrer 6 d’octubre de 1869 fins a la plaça de la Llibertat. Des d’allà continuaran a peu un recorregut pel nucli antic. A la plaça Major, cap a les 19:30, els esperarà l’Àliga per fer-los un ball. Els Reis continuaran la marxa fins a la plaça del Castell, on a les vuit del vespre es farà la rebuda reial.

A Corçà els Reis arribaran a dos quarts de set de la tarda, però un quart d’hora abans es farà una xocolatada. Ses Majestats arribaran pel carrer Sant Sebastià, i passaran pel carrer Major, la plaça de la Vila i la del Firal. A les set, a l’església de Sant Julià i Santa Basilissa, se’ls farà una ofrena. Finalment, a dos quarts de vuit, un cop acabada la cavalcada, es farà la rebuda reial a la plaça del Firal, amb repartiment de caramels i altres sorpreses.

A Casavells començaran a escalfar motors per l’arribada dels Reis d’Orient a les sis de la tarda, amb una xocolatada a la plaça Major. A les set, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran al poble i repartiran els regals porta a porta, també a Matajudaica. A Ullastret també passaran casa per casa, en aquest cas a partir de les vuit del vespre.

A Fonteta els Reis d’Orient arribaran a les sis de la tarda a la pista poliesportiva, on se’ls donarà la benvinguda amb focs artificials. Després pujaran a un escenari davant l’església per fer un discurs als nens que els hagin anat a rebre. Un cop acabat ses Majestats passaran una estona a cada casa del poble.

A la Riera de Peratallada els Reis hi arribaran a les sis de la tarda. Faran un recorregut pel poble acompanyats de la Girona Marxing Band, i després hi haurà focs artificials per acomiadar-los.

Els Reis també passaran per Monells i Cruïlles: a les set de la tarda arribaran a la plaça Jaume I de Monells i, a les vuit, marxaran cap a la plaça de la Torre de Cruïlles.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari