Les plaques solars de la Sala de Cruïlles abastiran alguns veïns del municipi

El consistori vol donar prioritat a les persones en risc de pobresa energètica, en un concurs públic que preveu convocar a l'abril

Redacció
Redacció
Sala de Cruïlles
La Sala de Cruïlles en una imatge d'arxiuFoto: R. F.

L’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní fa els darrers passos per constituir una comunitat energètica que doni servei a alguns veïns i instal·lacions municipals. Aquest mes de març preveu instal·lar plaques solars a la teulada de la Sala de Cruïlles, de manera que abans de l’estiu els ciutadans que compleixin els requisits puguin aprofitar l’energia generada. L’alcalde, Dani Encinas, calcula que la instal·lació abastirà entre 12 i 25 llars. “És la primera comunitat energètica que fem i la intenció, més endavant, és arribar a més habitants”, explica a L’aguait.

Segons les bases del concurs, per participar en la comunitat cal estar situat a menys de dos quilòmetres de la instal·lació, un radi que inclou Cruïlles, Sant Sadurní, el Puigventós i part de Rabioses, mentre que Monells en queda fora. Es reserven 5 kWp per a les persones que estiguin en risc de pobresa energètica i tinguin un informe de vulnerabilitat del Consell Comarcal. La potència restant es repartirà en tres grups, sempre que ho permeti la demanda: d’aquests, tenen prioritat els residents als nuclis històrics que no puguin instal·lar plaques solars per les característiques de l’edifici. En aquest cas, l’energia es pot destinar a ús residencial o bé a activitats econòmiques. Les plaques solars també abastiran la mateixa Sala de Cruïlles, l’escola i la casa de la vila.

Les sol·licituds es poden presentar a l’Ajuntament del 15 d’abril al 3 de maig, i en cas que la demanda superi la potència disponible es farà un sorteig. La quota anual de participació a la comunitat és de 67,44 euros per kW, i les llicències es concediran per quatre anys. La comunitat energètica haurà costat 69.122,69 euros (7.381 el projecte i 61.741,69 les obres), dels quals 36.000 els ha aportat la Diputació de Girona.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari