Els pobles veïns tindran oficines bancàries mòbils dos cops al mes

CaixaBank i Caixa d'Enginyers prestaran el servei durant com a mínim dos anys a Vulpellac, Cruïlles, Corçà, Ullastret i en altres municipis catalans

Redacció
Redacció
Caixer automàtic

Vulpellac, Fonteta i Peratallada, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní, Corçà i Ullastret no tenen cap oficina bancària, però aquesta situació és previst que canviï d’aquí sis mesos. La Generalitat ha adjudicat a CaixaBank i Caixa d’Enginyers —d’ençà de fa uns mesos Caixa Enginyers, sense la preposició— un servei d’oficines bancàries mòbils a 503 municipis de Catalunya, entre els quals els esmentats, per un import total de 990.920 euros l’any. El contracte durarà dos anys i es pot prorrogar dos anys més, amb el cost compartit pel govern i per les entitats bancàries.

Als pobles veïns prestaran el servei tant Caixa d’Enginyers —que preveu començar d’aquí com a molt sis mesos— com CaixaBank —d’aquí nou mesos. Hi instal·laran una oficina mòbil dos cops al mes, cadascun amb una entitat diferent, i s’hi hauran d’estar un mínim d’una hora. Les empreses adjudicatàries hauran d’adaptar els vehicles i incloure-hi un caixer automàtic, desenvolupar el programari necessari, mantenir els equips i sistemes i el personal (un tècnic de banca i un vigilant de seguretat que també farà de xofer). A més de retirar efectiu, els veïns podran fer totes les operacions pròpies d’una sucursal bancària.

Els ajuntaments hauran de decidir el lloc on s’instal·laran les oficines i garantir-los un punt de presa de corrent. També els correspon difondre el servei i redactar un informe anual de valoració.

En 14 anys, segons dades recollides per la Generalitat, Catalunya ha perdut 5.961 oficines bancàries, una tendència generalitzada a tot Europa. Per al servei d’oficines mòbils el govern només va rebre les ofertes de CaixaBank, pels cinc lots en què es dividia el concurs, i de Caixa d’Enginyers, per tres lots. Les dues entitats són adjudicatàries de tots els lots als quals s’han presentat.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari