Presenten el Consell Local de la República de la Bisbal i pobles veïns

Ara treballen per fer possible l'anunciat retorn del president Puigdemont a l'estiu

Redacció
Redacció
Consell Local
Presentació del Consell Local a l'Arxiu ComarcalFoto: Roger Font

Un grup de registrats al Consell de la República ha creat el Consell Local Empordanet-Gavarres, que agrupa la Bisbal i els pobles veïns. L’entitat es presentava divendres passat a l’Arxiu Comarcal amb la presència de Mercè Jou, membre del govern del Consell i diputada al Parlament per Demòcrates de Catalunya (que fa coalició amb Junts). El grup s’ha constituït a principis d’any a iniciativa d’alguns inscrits al Consell, i al febrer va triar els set membres de la junta rectora en unes eleccions en què podien participar els prop de 300 registrats d’aquests municipis.

Susanna Masnou, de la junta rectora, explica que ja s’han reunit amb les seccions locals de l’ANC i d’Òmnium per treballar-hi conjuntament i que pròximament es volen trobar amb els ajuntaments de la zona. El Consell de la República, presidit per Carles Puigdemont, es va crear el 2018 per fer la independència de Catalunya després de la proclamació del 27 d’octubre del 2017 i del posterior exili o empresonament del govern de la Generalitat. Recentment s’ha reformat la institució per donar més pes als consells locals.

Ara el Consell de la República treballa en el retorn de l’exili del president Puigdemont, que preveuen per a l’estiu, un cop es convoqui el debat d’investidura al Parlament. Segons va explicar Tavi Casellas, coordinador dels consells locals, es tractaria d’una ruta de dos o tres dies de durada en què Puigdemont recorreria diversos punts del país fins a arribar a Barcelona. L’Empordanet-Gavarres ha proposat un recorregut que passa per la Bisbal per recordar els fets del 6 d’octubre del 1869.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari