Presenten la 5a Fira Indilletres amb una quarantena d’editorials independents

Se celebrarà el 3 i 4 de desembre al Pavelló Firal i a la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal

Victòria Font Vilagran
Victòria Font Vilagran
Presentació de la programació d'Indilletres
Un moment de la presentació. El cartell ha estat dissenyat per Maria MercaderFoto: Roger Font

La Fira Indilletres tornarà a la Bisbal el primer cap de setmana de desembre amb novetats. Aquest dimarts se n’ha presentat la programació, que inclou debats, conferències, contacontes, teatre i concerts, a més d’una vintena de presentacions de llibres.

A l’edició d’enguany hi participaran 42 editorials dels Països Catalans, un 25% més que l’any passat. Xavier Cortadellas, membre de l’Associació Indilletres, assegurava que “n’hi podria haver hagut més, perquè a última hora hem rebut alguna sol·licitud fora de termini d’editorials que de debò que ens agradaria molt que vinguessin a la Bisbal”. Tot i això, afegia que “no volem que hi hagi tantes editorials que després no els hi vagi bé”.

Durant el cap de setmana hi haurà sis debats, alguns dels més destacats sobre l’estat de la llengua catalana o sobre el cinema i la literatura catalanes. També es lliuraran el Premi de poesia Francesc Garriga i el Premi de crítica literària Llucieta Canyà, i hi haurà concerts, activitats infantils i es presentaran 24 llibres a la Biblioteca Lluïsa Duran. “La idea de l’Associació Indilletres és promoure la lectura, la cultura, la literatura i el debat, donar visibilitat a les editorials catalanes independents que editen en la nostra llengua, i als seus autors d’aquí i de fora”, explicava Cortadellas. Per a aquesta edició tenen un pressupost de 30.000 euros.

Fa dos anys que la Fira Indilletres va canviar de data i va passar a celebrar-se el primer cap de setmana de desembre, després de fer les tres primeres edicions a l’estiu; una modificació que segons els organitzadors ha estat molt positiva.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari