Protesten al Joan de Margarit per demanar una escola en condicions

Les famílies sostenen que el centre no és segur per les filtracions de la teulada, cosa que l'Ajuntament nega

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Protesta al Joan de Margarit
Famílies i alumnes han fet una seguda al pati un cop acabades les classes de la tardaFoto: Roger Font

Un centenar de pares i alumnes de l’escola Joan de Margarit s’han concentrat al pati del col·legi aquest dimarts després dels últims episodis de goteres que han malmès material escolar, com ara llibres i ordinadors. La comunitat educativa, amb els lemes “Volem una escola digna” i “Escola en condicions”, insta l’administració a actuar i a fer del centre un lloc segur.

Clara Martínez Roig, de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA), explica que “han passat 41 dies [de la pedregada del 30 d’agost] i ara es comencen a prendre algunes mesures, quan ja hi ha hagut moltes filtracions, moltes goteres, s’ha fet malbé molt de material escolar i informàtic”. Denuncia que no funcionen els aparells informàtics, les pissarres digitals ni internet.

Sobre la resposta de l’administració, Martínez diu: “S’escuden darrere de tràmits burocràtics i de terminis, però hi ha 400 nens aquí dins, menors, sota una teulada que no és segura. Ens diuen que sí, però ens ho diu la mateixa persona que ens va dir que la teulada estava bé, fa 40 dies”.

L’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès, insisteix que el Joan de Margarit és segur “des del primer dia, perquè si no, no s’hagués començat el curs escolar aquí”. I afegeix: “Des de la Generalitat, des de l’Ajuntament i des de l’escola s’ha fet tot el que s’havia de fer amb la màxima agilitat”. Aquesta setmana s’ha començat a tapar la coberta, després que hagi arribat material. Les obres duraran entre un mes i un mes i mig, apunta Marquès.

Les famílies han anunciat una nova convocatòria de protesta aquest divendres a les nou del matí.

Joan de Margarit

El Joan de Margarit continua amb goteres, mentre espera l’inici de les obres de la teulada

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari