Rajoles pintades per turistes decoren les jardineres de l’Aigüeta

Tots els qui van visitar el Castell l'estiu passat van poder participar en un taller que volia promoure la ceràmica de la Bisbal

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Jardinera amb rajoles
Una de les jardineres amb les rajoles instal·ladesFoto: Roger Font

Els turistes que van visitar la Bisbal l’estiu passat han deixat una empremta ben visible a l’Aigüeta: l’Ajutament ha col·locat 150 rajoles pintades per ells a les jardineres del carrer. Els visitants del Castell podien participar en un taller de decoració de rajoles amb la tècnica de la trepa, que el ceramista Jaume Rulduà, de Rulduà Ceràmica, fa servir sovint: “És una tècnica molt antiga que es feia a la Bisbal des de sempre per decorar els plats, es parteix d’una plantilla”, explica. Rulduà va subministrar les plantilles i la pintura per a l’activitat, i també s’ha encarregat d’envernissar i coure les rajoles —provinents de Ceràmiques Ferrés— de forma desinteressada.

Aquesta acció és fruit del projecte Trepara’t 2022 impulsat per l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local del consistori per difondre la marca Ceràmica de la Bisbal a les xarxes socials. Hi han participat 140 turistes. Les rajoles, de 10×10 cm i de 15×15 cm, s’han pintat amb motius florals i inicialment havien de formar part d’un mosaic, segons s’explicava als perfils de Turisme a les xarxes socials, però l’Ajuntament ha optat per instal·lar-les a les jardineres de l’Aigüeta, que feia un temps que es volien decorar, ha apuntat l’alcalde, Enric Marquès.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari