Reivindiquen les dones científiques en l’acte del 8-M a la Bisbal

Estudiants de batxillerat llegien un manifest i oferien una mostra d'experiments de química

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Demostració d'experiments
Un dels experiments fets durant l'acteFoto: Roger Font

Entre 150 i 200 persones assistien a l’acte dedicat al Dia de la Dona al Teatre Mundial aquest dimecres, convocat pel Grup de Dones de la Bisbal amb el lema Les dones fem ciència. Estudiants del batxillerat científic a l’institut llegien un manifest en el qual explicaven que “ens agradaria veure més notícies als mitjans de comunicació en què es parli de dones i els seus èxits, doctores i caps d’investigació als nostres futurs llocs de treball i que a l’institut es parli d’algú més que de la Marie Curie”.

Les mateixes alumnes, guiades per la professora de química Samy Abad, oferien una demostració d’experiments: reaccions químiques amb sal i aigua oxigenada o vinagre i bicarbonat, canvis de color de substàncies i foc de colors, entre altres. També es projectava un vídeo en què 13 científiques bisbalenques, bona part exercint a l’estranger, explicaven la seva tasca i les discriminacions per raó de gènere viscudes a la feina.

L’acte d’aquest dimecres concloïa la programació del Grup de Dones dedicada al 8 de març. Divendres passat s’organitzava un debat en què participaven quatre científiques i diumenge es projectava una pel·lícula biogràfica sobre la matemàtica Katherine Johnson titulada Hidden Figures.

Públic al Mundial
Públic a l’amfiteatre del Mundial (Foto: Roger Font)

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari