Sala, Yruela, Encinas i Gatius continuaran d’alcaldes als pobles veïns

La participació cau sobretot a Cruïlles, on només hi havia una candidatura

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Votació
Un moment de les votacions a VulpellacFoto: Roger Font

Pocs canvis als ajuntaments dels pobles veïns, on tots els alcaldes del darrer mandat han revalidat còmodament la majoria absoluta. Josep Sala conserva els sis regidors i encetarà l’onzè mandat a Vulpellac, Fonteta i Peratallada, Raül Yruela guanya un edil i governarà Corçà quatre anys més, Dani Encinas era l’únic candidat a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní, i Josep Miquel Gatius aconsegueix els tres regidors necessaris per encetar el seu cinquè mandat a Ullastret.

A Vulpellac, Fonteta i Peratallada, l’Ajuntament es manté sense canvis

El veterà Josep Sala (Junts pel Poble) explicava a L’aguait que està content de revalidar els resultats després de 10 mandats amb majoria absoluta i que era important mantenir els regidors. També es felicitava per augmentar el percentatge de vot, del 59% al 64%. Agnès Gasull (Tots Som Forallac) conserva els tres regidors que tenia i explica que continuaran fent “oposició constructiva”. És del parer que han fet una bona campanya, malgrat que es presentaven per guanyar, ha dit.

Yruela aconsegueix un regidor més a Corçà

L’alcalde de Corçà des del 2019, Raül Yruela (Fem Poble), amplia la majoria a l’Ajuntament. Deia que “hem treballat molt i és d’agrair que els veïns ho compensin” i s’emplaçava a “treballar més” i a “millorar i millorar”. Sara Lozano (Sumem), que perd un regidor, es confessava no obstant això contenta perquè els tres edils que entren són tots nous, i perquè les seves expectatives eren més baixes, deia.

A Ullastret, Gatius té majoria però els regidors més votats són de TCU

Els dos candidats més votats d’Ullastret, que tornava a les llistes obertes, són de l’actual oposició, Treball i Compromís: Joan Beltran (96 vots) i Martí Agustí (95). Ara, els tres regidors restants són de l’actual partit al govern, Junts per Ullastret, i Josep Miquel Gatius (que ha rebut 86 vots) podrà revalidar l’alcaldia que té des de fa 16 anys. La nova llista de Fem Ullastret no ha aconseguit representació.

Butlletes
Butlletes de vot a Ullastret, amb llistes obertes (Foto: R. F.)

Cau un 27,11% la participació a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní

Dani Encinas (Avenç-AM) no tenia rival en les eleccions i podrà fer front a un segon mandat, sense oposició. Gairebé un 60% del cens no acudia a votar, una caiguda de la participació que el partit ja preveia pel fet que es presentava una sola llista, segons ha dit Encinas a L’aguait. El batlle reelegit té ganes de començar a treballar a partir d’avui per desenvolupar projectes, ha assegurat. Un 10,64% dels votants es decantava pel vot en blanc.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari