Sensedormir estrena ‘L’habitació fosca’ i ‘Un prometatge’ a la Concòrdia

La funció té música en directe i inclou un homenatge a les activistes russes Pussy Riot

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Obra de Sensedormir
Sensedormir representa 'Ferida pel llamp del geni', obra sobre Víctor Català estrenada el 2021Foto: Anna Formiguera

El grup de teatre amateur Sensedormir de Sant Sadurní de l’Heura estrena aquest diumenge dues obres de teatre a la sala de la Concòrdia. L’habitació fosca, de Tennessee Williams, és un drama breu que tracta de les famílies pobres descendents de la primera gran migració d’italians a Amèrica; la traducció del text l’ha fet el grup mateix. Un prometatge, d’Anton Txèkhov, és una comèdia situada a la Rússia rural que Sensedormir representarà seguint una versió lliure de Joan Oliver.

La directora, Mercè Giralt, explica que van començar a assajar a l’octubre: “Som tanta gent i volem que tothom intervingui, que hem de buscar una obra amb molts personatges o fer dues obres”. A més, en l’estrena d’aquest diumenge, afegeix Giralt, algun personatge és interpretat per més d’un actor. En la peça de Txèkhov volen fer un homenatge al grup de punk Pussy Riot, tres membres del qual van ser empresonades el 2012 per protestar contra Putin: es posaran en la pell d’aquestes activistes que interpreten una obra per distreure’s. Com és habitual en les funcions de Sensedormir, hi haurà música en directe, en aquesta ocasió a càrrec de Mireia Nogueras i del grup Tres i no res.

Sensedormir és el grup de teatre amateur de la Concòrdia i està format per una trentena de persones de totes les edats, majoritàriament del mateix municipi, però també de la Bisbal. Algunes de les obres que han representat fins ara són Sopa de pedres (2017), Les Pastoretes (2019) o unes peces sobre la vida i obra de Víctor Català amb el títol Ferida pel llamp del geni (2021). Aquesta última també va arribar a la Bisbal, al Teatre Mundial.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari