Torna la marxa popular de Casavells

És la segona edició de l'activitat, que està oberta tant a atletes com a caminants de totes les edats i que consta de tres rutes diferents

Victòria Font Vilagran
Victòria Font Vilagran
Cartell de la marxa de Casavells

Casavells tornarà a celebrar una marxa popular després de cinc anys. La iniciativa l’ha promogut Jordi Carol, veí del poble, a través del projecte Marxa.cat que uneix diferents marxes populars de Catalunya i que aposta pels hàbits saludables i pel respecte a l’entorn natural.

La marxa se celebrarà aquest diumenge i constarà de tres rutes diferents: Barreixincs, de 8 quilòmetres; Cistells, de 15 quilòmetres, i Volcànica, de 21. Aquesta última travessarà Casavells, Ullastret, Corçà i Rupià i vol reivindicar la importància d’un espai singular amb un origen volcànic com són les colades basàltiques que van arribar fins al Puig Rodó fa uns quants milions d’anys.

La marxa fa èmfasi en els hàbits saludables i, per tant, no s’hi oferiran begudes ensucrades, sinó fruita i sucs ecològics. També hi haurà tres opcions d’avituallament final: una de càrnica, una de làctica i una de vegana. Els productes que s’oferiran als participants seran de proximitat, explica Jordi Carol.

Les inscripcions per a la marxa són exclusivament anticipades, fet que, segons Carol, permet oferir un millor servei als participants, garantir una igual qualitat de tots els productes i facilitar l’organització de l’activitat. Les inscripcions es poden fer la pàgina web del poble i de manera presencial a la botiga Molsa de la Bisbal, al punt de trobada de Corçà i la farmàcia de Parlavà. Fins ara s’hi han inscrit 270 persones, cosa que ha superat les expectatives dels organitzadors. Les places són limitades i, si no s’omplen, el període d’inscripció estarà obert fins el dia abans de la marxa.

Un únic precedent

Casavells ja va viure una marxa popular l’any 2017. Amb el nom d’Una passa solidària, va ser una iniciativa de David Bahí, en aquell moment estudiant de l’Institut de la Bisbal, que la va organitzar pel seu treball de recerca de Batxillerat. Es va celebrar el 29 d’octubre de 2017 i va aplegar 597 participants. Es van recaptar 2534,06 euros que es van donar íntegrament a Càritas, explicava Bahí a L’aguait.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari