Un any i mig de presó per al professor acusat d’abusar de tres alumnes d’ESO

L'Audiència de Girona també l'inhabilita per exercir de docent durant tres anys i mig

Redacció
Redacció
Palau
El Palau de Justícia de Girona, seu de l'Audiència ProvincialFoto: Albertvilarmasso/CC-BY-SA

L’Audiència de Girona ha condemnat a la pena mínima, un any i mig de presó, el professor de tecnologia de l’Institut de la Bisbal acusat d’abusar de tres alumnes de dotze anys, segons informa l’ACN. A més, durant tres anys i mig no podrà exercir de docent ni fer cap activitat “que comporti contacte regular i directe amb menors d’edat”. La sentència no és ferma i es pot recórrer al TSJC.

L’acusat s’enfrontava a 13 anys i mig de presó, però l’Audiència el condemna només per un dels tocaments perquè, a banda de la declaració de la víctima, hi ha “elements externs” que corroboren la denúncia, com ara que l’acusat va reconèixer haver fet el tocament “de manera involuntària” o els canvis de conducta de la menor.

Pel que fa als altres dos casos, tot i que els veu “creïbles”, el tribunal absol el professor perquè diu que no hi ha elements que n’afirmin “la fiabilitat”. En el judici, l’acusat va assegurar que era “totalment fals” que hagués fet tocaments a les alumnes. En un dels casos, però, va admetre que podria haver tingut una topada accidental amb la noia.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
1 comentari