Xevi Font

Un comiat amb ratafia

El regidor Xevi Font deixa l'Ajuntament de la Bisbal després de 12 anys i d'haver passat tant pel govern com per l'oposició

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Xevi Font durant el refrigeri posterior al pleFoto: Roger Font

El ple d’aquest dimarts acabava amb aplaudiments per a Xevi Font, de Compromís per la Bisbal-Junts per Catalunya, que es va acomiadar de l’Ajuntament després de ser-ne regidor durant 12 anys. Va entrar al consistori el 2011 dins la llista de Convergència i Unió, i va governar en coalició amb el PSC gairebé quatre anys, durant els quals es va encarregar de les àrees de Gent Gran, Sanitat i Serveis Socials. El 2015, arran del trencament local de CiU, va liderar la candidatura de Compromís per la Bisbal, formada per militants convergents, que passaria a l’oposició.

En el darrer torn de paraula, Font va donar les gràcies a tots els regidors, especialment a Xavier Dilmé, amb qui compartia llista i govern a CiU, i a Òscar Aparicio, també company de govern —i alcalde durant un temps— fins al 2015. Totes les formacions polítiques van tenir paraules d’agraïment per a Font. Dilmé va recordar amb un somriure que “hem tingut moments d’alts i baixos, potser més de baixos”, mentre que Aparicio lamentava que no continués i li obria les portes del PSC i de l’Ajuntament per col·laborar i aportar la seva experiència d’anys a l’administració. Carles Puig va recordar que “jo també t’acompanyaré en el camí de plegar, al pròxim ple”, i va assegurar que “l’Ajuntament et trobarà a faltar, però no crec que trobis a faltar l’Ajuntament”.

Els companys de partit, Eva Rovira i Josep Maria Plaja, li van agrair la tasca d’iniciar i liderar Compromís per la Bisbal, i van afirmar que en continuaran el llegat. Per acabar, l’alcalde, Enric Marquès, va comentar amb humor i entre rialles dels regidors que a vegades s’han exaltat més del compte: “Nosaltres dos hi ha hagut algun moment que hem fet alguna escena d’anar als Oscars, gairebé. Sort que al cap de deu minuts tornem a tocar de peus a terra. Fins que un no entra en política municipal no sap què és, entre altres coses pel que fa a conservar els cabells sobre el cap”.

Xevi Font va explicar que continuarà “portant el nom de la Bisbal” en les curses en què participa “a Espanya, a Catalunya i a la resta del món” de la mà de la Penya Ratafia. Acabat el ple, Font va convidar tots els presents a la sala a un glop de ratafia casolana i a una degustació de coca d’aquest licor. Quan va anunciar el menú, els regidors no van poder evitar unes rialles.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari