Torneig de billar

Setze boles (de billar) i quatre espardenyes (per sopar)

Crònica d'un improvisat, però reeixit, torneig de billar bisbalenc que ja prepara la segona edició

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
En Julio es va proclamar vencedorFoto: R. F.

Les taules de billar són cares de veure a la Bisbal. El bar El Passeig és un dels pocs locals —si no l’únic— que en té i per això ha estat la seu de la primera edició d’un torneig de billar americà impulsat pel veí Fèlix Nierga, que ha engrescat 16 persones perquè hi participessin. Les partides van començar durant les festes de Nadal i dissabte passat es va celebrar la final, que enfrontava en Julio i el mateix Fèlix.

Abans, però, l’Ismael i en Fernando es disputaven el tercer lloc al millor de tres partides. L’enfrontament va ser ràpid perquè l’Ismael va guanyar les dues primeres: en el cas de la segona, en Fernando va entrar la bola negra sense voler ben bé al començament. Ens acostàvem a les set de la tarda i ja circulaven les cerveses i les bosses de patates entre la quinzena de persones de públic que seguien la competició amb atenció.

Torneig de billar
En Fèlix, a punt d’encetar la partida (Foto: R. F.)

La final es jugava al millor de cinc i va enfrontar dos estils de joc diferents. En Julio estudiava detingudament cada jugada, feia voltes senceres a la taula, observava les boles des de tots els angles, sospesava si valia la pena encamellar-se sobre la taula per fer una bona tirada. En Fèlix ho tenia tot ben encaminat després de la victòria en la primera partida. En la segona, va ser el primer de fer entrar la bola negra, però en la mateixa tirada també va introduir la blanca, cosa que va fer guanyar el seu contrincant. A partir d’aquí en Julio va agafar embranzida i va guanyar les dues partides següents, tot convertint-se en vencedor del torneig.

Després del lliurament de premis —els tres primers classificats van ser obsequiats amb una mona de xocolata— la celebració va continuar amb un sopar de germanor en què no van faltar les espardenyes i les hamburgueses. L’organitzador està decidit a convocar una nova edició que podria tenir el doble de participants perquè més d’un aficionat al billar ha sabut massa tard que hi havia un torneig en marxa. Mentrestant, caldrà preparar els tacs i afinar la punteria.

Primers classificats
D’esquerra a dreta: Fernando (quart), Fèlix (segon), Julio (guanyador) i Ismael (tercer)

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari