Acorden derivar a altres abocadors les deixalles que Corçà porti a Solius

El Departament d'Acció Climàtica i els ajuntaments usuaris ho decidien en una reunió aquest dimecres al Consell Comarcal

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Reunió al Consell Comarcal
La Generalitat i els ajuntaments usuaris de l'abocador s'han reunit al Consell Comarcal del Baix Empordà aquest dimecresFoto: Departament d'Acció Climàtica

L’abocador de Solius es convertirà en una planta de transferència que derivarà els residus als abocadors de Vacarisses, al Vallès Occidental, i de Lloret de Mar, a la Selva. És l’acord a què han arribat l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i els ajuntaments usuaris de la instal·lació, entre els quals hi ha el de Corçà, segons detalla l’ACN. Aquesta proposta suposa un increment del cost per tona de resta, de 118 € a 136 €.

La Generalitat ha anunciat que signarà la resolució del tancament de l’abocador de Solius aquest divendres, en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i que l’últim dia que estarà operatiu serà el 12 de febrer. La planta és gestionada per una mancomunitat formada per Llagostera, Santa Cristina d’Aro, Calonge, Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, i també hi porten deixalles una desena de municipis més del Baix Empordà i del Gironès. L’ARC s’ha compromès a assumir tot el cost del tancament de Solius, que puja a uns tres milions d’euros.

La reunió de l’ARC i del Departament d’Acció Climàtica amb els ajuntaments tenia lloc aquest dimecres al Consell Comarcal, just després d’una nova trobada de la comissió de seguiment del buidatge de l’abocador de Vacamorta, a Cruïlles, una operació que va començar al desembre.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari