L’Ajuntament preveu enderrocar Torre Bisbal a finals del 2024

S'hi construirà un centre d'interpretació del senglar que acollirà porcs capturats a les Gavarres

Redacció
Redacció
Torre Bisbal
Torre Bisbal anirà a terraFoto: R. F.

El paisatge bisbalenc canviarà significativament l’any que ve amb la desaparició d’un dels edificis més alts de la ciutat. El consistori vol enderrocar Torre Bisbal per “renaturalitzar l’espai” i posar fi “a l’impacte visual del gratacel”, segons el text del projecte a què ha tingut accés L’aguait. Els treballs costarien cinc milions d’euros i començarien la tardor de l’any vinent, expliquen fonts municipals.

El terreny alliberat per Torre Bisbal l’ocuparà un centre d’interpretació del senglar, una mena de parc zoològic pensat per dipositar-hi tots els porcs salvatges que es capturin a les Gavarres. Així es vol fer front a l’emergència cinegètica decretada per la Generalitat i, segons apunten els promotors del recinte, “crear un gran espai natural que es pugui visitar en família, que situï la Bisbal al mapa i que permeti desestacionalitzar el turisme”.

L’edifici de Torre Bisbal va ser construït l’any 1968 i durant un temps una part havia estat un hotel. Fa uns 15 anys el llavors alcalde de la ciutat, Ramon Romaguera, ja havia proposat d’enderrocar-lo parcialment fins a la cinquena planta.

L’aguait us ofereix el text i els plànols del projecte del centre d’interpretació del senglar, amb capacitat per a 500 bèsties:

Bon dia dels Sants Innocents!


L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari