Albert Serra inaugurarà una Indilletres amb 46 editorials independents

La fira dedicarà una tarda d'actes a Jacint Verdaguer que culminarà amb la preestrena d'un film sobre el poeta

Roger Font Vilagran
Roger Font Vilagran
Presentació de la fira
Els organitzadors de la fira amb representants de l'AjuntamentFoto: Roger Font

El pavelló firal es tornarà a omplir de llibres el 2 i el 3 de desembre en la sisena edició de la Fira Indilletres, que inaugurarà el cineasta Albert Serra. Enguany s’hi han inscrit quatre editorials més que l’any passat: la xifra total puja a 46 firmes independents d’arreu dels Països Catalans que conformaran un aparador de més de 160 metres de llibres, segons ha explicat Judit Pujadó, membre de l’organització.

Xavier Cortadellas, d’Indilletres, ha recordat que l’objectiu de la fira és fer visibles les editorials catalanes independents i els seus autors des d’una “mirada radicalment catalana” i organitzar actes “que no cerquen la complaença i no defugen la incomoditat”.

La programació d’enguany preveu dedicar una tarda a Jacint Verdaguer que inclourà la preestrena a l’Empordà del film Canigó 1883. La llegenda pirinenca de Jacint Verdaguer al Teatre Mundial. Entre l’oferta de debats del cap de setmana, destaquen el que versarà sobre l’expansió de la Corona d’Aragó per la Mediterrània, un sobre la literatura empordanesa o un tercer dedicat als premis literaris. Hi participaran noms com Joan Burdeus, Adrià Pujol, Jordi Graupera, Melcior Comes o Núria Cadenes. Xarim Aresté farà el concert de cloenda.

Un any més es donarà a conèixer el guanyador del Primi Llucieta Canyà de crítica literària publicada i es presentarà la novel·la guanyadora del Premi Empordà de Novel·la, Jo he robat el manuscrit Voynich, de Josep Torrent i Salvador Casas. Pujadó ha aprofitat per reivindicar que l’escriptora Llucieta Canyà es mereix un carrer a la Bisbal, proposta que l’alcalde, Òscar Aparicio, ha assegurat que traslladarà a la Comissió del Nomenclàtor.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

ETIQUETES:
Comparteix
Escriu un comentari