La campanya electoral, sense estelades ni les banderes LGBT i de Palestina

L'Ajuntament de la Bisbal retira aquests símbols de l'espai públic per ordre de la Junta Electoral de Zona

Redacció
Redacció
Ajuntament
L'Ajuntament, sense l'estelada, la bandera LGBT ni la de Palestina al balcóFoto: R. F.

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal (JEZ), com és habitual últimament quan hi ha eleccions, ha ordenat de retirar “símbols, banderes, pancartes o cartells amb lemes o signes ideològics o partidistes de qualsevol edifici de titularitat municipal o pública”, segons recollia el Diari de Girona. El requeriment es va fer a principis de mes a tots els consistoris, dies abans de la campanya electoral per al 12 de maig.

Seguint aquestes instruccions, l’Ajuntament de la Bisbal ha retirat l’estelada de la rotonda de la galetera i també l’estelada, la bandera de l’arc de Sant Martí i la de Palestina que onejaven a la façana de la casa de la ciutat. L’estelada i l’ensenya LGBT es van penjar fa anys per acord del ple de l’Ajuntament. La bandera de Palestina és més recent, fruit d’una moció aprovada per unanimitat l’octubre passat. El text de la JEZ no especifica quines banderes s’han de treure, però l’alcalde, Òscar Aparicio, ha optat per retirar-les totes tres “perquè així no hi pot haver més enrenou amb la Junta”, ha assegurat a L’aguait.

L’última vegada que es van llevar aquests mateixos símbols va ser durant les eleccions municipals de l’any passat, que van anar seguides de les espanyoles a l’estiu. Llavors la decisió de la Junta Electoral va estar motivada per un recurs de l’entitat espanyolista Impulso Ciudadano.

L'aguait és possible per les aportacions de persones com tu.

Fes-te'n subscriptor i dóna suport al periodisme local

Comparteix
Escriu un comentari